tisdag 1 juni 2010

Härlig fredag

Jag hämtade Åsa på stationen och vi åkte hem till mig. Där snackade vi skit, rökte och drack kaffe i ett par timmar. Medan jag sedan förberedde middagen kopplade hon in gasolen till gasolvärmaren. Jag hade äntligen fått arslet ur och fixat gasol och regulator. Tänka sig, det fungerade faktiskt.
Sen gjorde jag iordning grillen och tände den vilket gick bättre än vanligt faktiskt, det gick på ett kick. Men lagom tills vi skulle börja grilla så började det förstås regna. Vi som hade fixat iordning gasolvärmaren just för att kunna sitta ute även om det blev kallt. Jag fixade risotto med soltorkade tomater och trattkantareller medan Åsa grillade flintastek och fläskytterfilé. Precis lagom tills det var klart dök syrran upp och vi satte oss för att äta.
Det var jättemysigt, vi hade trevligt och kul, visserligen saknade vi två personer som inte kunde komma, men vi hade det bra i alla fall.
Jag diskade upp innan jag gjorde något annat, det är så mycket trevligare att komma hem sen om det inte är en massa disk och grejer överallt.
Sen bad jag syrran om råd angående sminkning och det slutade med att hon gjorde hela sminkningen, vi satte också på lösögonfransar för skoj skull och jag hade bett syrran att göra en synlig men diskret make up och det gjorde hon, det blev jättesnyggt.
Då ville Åsa också bli sminkad så vi åkte hemifrån nån timme senare och såg ut som riktiga kalaspinglor. Vi åkte till Tudor först och uppenbarligen syntes det skillnad på mig, för det var flera som kommenterade att jag såg fantastisk ut... Mitt hjärta bultade lite extra hårt och varmt för Åsa när hon direkt förstod vad som var så fantastiskt med Tudor och påpekade att det var en underbar atmosfär därinne. Sen så är hon ju väldigt social och trevlig utan att vara för påflugen, så hon kom också väldigt bra överrens med mina kompisar som vi sprang på där.
P släpade oss vidare till Aubergine efter att Tudor stängde eftersom hon inte ville bli ensam tjej i gänget när de gick vidare. Men där var det heldött och vi gick därifrån så snart vi kunde och fortsatte mot Dubliner. Där träffade vi A och satt och pratade med honom en bra stund, han får mig alltid att skratta och han är väldigt intelligent och trevlig. Jag försökte övertala honom att hänga med på quiz på måndagen, men han envisas fortfarande med att säga nej.
E var också där och blev mer eller mindre förföljd av en full tjej som inte kunde sluta att dra honom i slipsen, han tog slutligen av sig den. Jag tror nog att han för övrigt inte var helt missnöjd med uppmärksamheten, det såg inte ut så i alla fall.
Slutligen slet vi oss därifrån och åkte hemåt. Vi var inte i säng förrän vid halv fyra tidigast och det var nästan helt dagsljus ute och det var meningen att jag skulle skjutsa Åsa till stationen så att hon kom med tjugo-över-nio-tåget till Uppsala och tro det eller ej, men vi var faktiskt i god tid nere vid stationen.

Inga kommentarer: