torsdag 3 juni 2010

Biomörker


På söndagen var det lite stressigt. Det var ju morsdag och jag tog med mig mamma och åt frukost på konditoriet. När vi ändå var ute och åkte handlade vi lite salladsplantor åt henne och en blomma till min kompis som fyllde år. Sen gjorde jag iordning mig lite och åkte till kompisen. Sen satt vi i solen en stund och hennes barn och barnbarn dök upp och allt var jättetrevligt, men då var jag tvungen att åka eftersom jag lovat att möta en kompis i stan för att gå på bio, jag slits lätt mellan olika saker jag vill göra. Konstigt nog var det köer in till stan fast klockan var strax före sex på söndageftermiddagen. Folk måste ha varit på sina landställen eller nåt och var väl på väg tillbaka in till stan. Lite sen dök jag upp vid Filmsaden Sergel och efter lite om och men hittade jag också min kompis M. Jag insåg när jag satte mig i biostolen att de har blivit större på sistone. Eller är det jag som har blivit mindre..?
Trots att de var soligt och varmt ute blev jag strax kall i stolen och fick lägga kappan över mig, dessutom fick jag fruktansvärd träsmak i baken. Det var nya Robin Hood vi hade bestämt oss för att se och den var lite lång men inte så dålig som folk säger att den är. Den var lite blodig och den var mörkare än Kevin Costners variant och historien var lite annorlunda men den var välgjord i stort. Nackdelen är ju att Prince of Thieves trots allt var den ultimata Robin Hood filmen och jag kan tycka att det är lite onödigt att göra fler. Det är lite synd på tid, kraft och pengar att göra en till som ändå bara jämförs med den tidigare och därmed hamnar i skugga.
Nåja, M gav den 2,7 i betyg, jag kan nog tänka mig att ge den 3,5.

Sen satte vi oss och glodde en stund på Hötorget och försökte komma överrens om vad vi skulle äta och var. Det känns så konstigt när man suttit i mörker på bion och så är det fortfarande solsken när man kommer ut. Vi hamnade i alla fall slutligen på Kungshallen med en Tacotallrik som vi delade på. Sen åkte vi hem till M och tittade på Bridget Jones Dagbok som gick på TV. M visade mig en massa häftiga original han har och det kändes rätt overkligt att se dem så där i verkligheten. Han ska hjälpa mig att kanske beställa ett som jag vill ha.

När M följde mig till bilen hittade vi en stackars katt som ropade på hjälp från ett träd, men vi lyckades inte göra något åt det och han skulle titta morgonen efter om den var kvar och i sånt fall ringa brandkåren. Jag kom hem alldeles försent för en söndagkväll, men jag hade i alla fall kul.

Inga kommentarer: