lördag 19 juni 2010

Kungligt bröllop

Jag sitter och tittar på Kronprinsessans Bröllop, helt otippat, jag hade ingen aning om att jag ville se det och nu kan jag inte slita mig. Daniel såg gråtmild ut redan när Victoria kom in i kyrkan och när de svarade ja så grät de båda två en skvätt. Då hängde jag förstås på, jag kan inte med att låta någon gråta ensam. Dessutom blir jag så rörd och glad för deras skull. Men det betyder inte att jag helt saknar avundsjuka. När jag såg hur Daniel stod och tittade på Victoria när hon inte såg... Det vill jag uppleva någon gång i livet. Att bli älskad av en man på det sättet. Jag har sett det förr, men aldrig i ögonen på den som förväntas älska just mig.
Jag försöker hålla drömmen vid liv, men den börjar blekna och bli ersatt av hopplöshet och uppgivenhet. Förresten tycker jag att vår prins Carl Philip är riktigt fin, honom kan jag tänka mig att gifta mig med. Victoria är ju jättesöt, särskilt idag och hennes klänning är fantastiskt vacker. Men hon ser så oskyldig och ung ut och har stora rådjursögon som kan få en att göra vad som helst kan jag tro. Men hon låter inte alls så som man tror att hon ska göra. Hon har ganska mörkt och djup röst som får mig att hoppa till lite först. Sen är jag så fascinerad av hur vackra alla kungligheter är, hur kommer det sig?
Jag tycker att flaggor är så vackra också och självklart är den svenska en favorit, men när jag är utomlands tycker jag om när det flaggas med deras respektive nationsflaggor. Stockholm är också vackrare än någonsin och jag hoppas att dessa bilder kommer att spridas över världen så att alla vill besöka vår vackra huvudstad.

Nu står det en massa sjömän i givakt på allt från militärskepp till U-Båtar. Men roligast ser de ut som står i givakt mitt i riggen på ett mastat skepp. Ser ju jätteunderligt ut när de står mitt i riggen sådär... Kungaslupen som brudparet blir rodda genom staden i är ganska speciell. Förr var det tydligen vanligt med Kungaslupar och det kom från Egypten från början. Men kommentatorerna berättar att det nu bara finns i Sverige, Thailand och Norge.

Nyss flög 18 stycken Gripen-plan över Stockholm på 400 meters höjd. Jag blir sur när de till och med på TV kallar planet för JAS, de som uppenbarligen har gjort ganska mycket research dagen till ära. Samtidigt berättar de att förra gången det var Kungligt bröllop i Stockholm flög 24 stycken Viggen över stan. Borde de inte kalla Viggen för JA eller kanske till och med JAS det med eftersom det användes till spaning det också? JAS står för Jakt, Attack, Spaning, planets namn är Gripen.
Nu när jag ser allt på TV ångrar jag att jag var för bekväm för att ta mig in till stan idag. Det verkar vara en stor folkfest och det verkar vara rätt häftigt. Sannolikheten är ju inte särskilt stor att jag får uppleva en tronföljares bröllop igen i min livstid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag lovar, du var absolut inte den enda som blev rörd. Jag var en av dem så alldeles förskräckligt...Men sån är jag!!