måndag 28 juni 2010

Regnig avslutning på skärgårdshelgen



















På morgonen då jag kom ut ur tältet insåg jag att jag frusit mindre den här natten än natten innan och det var ju en stor lättnad. Ändå var det molnigt och lite halvkyligt ute, även om solen tittade fram någon minut här och där.
Sen började molnen mörkna och se riktigt hotfulla ut.
Lagom tills vi i vild panik tagit ned och packat tälten och ätit vår frukost, så kom regnet. Ju och Me bar snabbt in våra grejer i J's hus, men vi kom övererrens om att min väska skulle klara sig ute utan att läcka speciellt mycket och den var ju både för stor och för tung att bära in i den lilla hallen.
Det ösregnade verkligen och det hade inte gjort så mycket om alla hade haft med sig regnkläder, men det hade de inte. Så vi väntade ut regnet inne i Js hus och hoppades på bättre tider.
När det lättnade lite kom vi fram till att det var lika bra att börja åka mot Berg och färjan. Det tog bara en kvart och vi hann precis packa ur alla grejer, barn och vuxna ur Js båt, då Cinderella kom in mot kajen. Jag fick hjälp att baxa min väska in på båten och fick ställa den vid barnvagnaplatsen för att den var för tung och stor att slöpa ned för en sväng trappa ned till bagagerummet... Det ska jag komma ihåg till nästa gång, det kan vara värt att släpa på en stor tung väska om man slipper ta den ned för trappen.
Vi inhandlade lite lunch och dricka och A läste från en ordspråksbok han fått av J och vi hjälptes åt allihopa att tolka betydelsen. Medan vi satt där i godan ro på båten såg vi hur regnet tog i igen och vi var glada att sitta skyddat. Efter drygt en timme gick jag av vid Vaxholm där mamma och pappa skulle hämta mig så som vi av tradition gör och jag var hemma glad, nöjd, hungrig, blöt och skitig vid fyra på eftermiddagen. När jag skulle kolla hur min väska och packningen i den klarat sig igenom regnet så inser jag att allt i den är dyngsurt, konstigt nog är det underst blötast. Efter att ha packat ur allt och slängt det i tvättmaskinen granskade jag väskan och inser att mitt släpande av den har slipat ett hål i botten. Hade det inte varit för det så hade den någ varit så gott som tät. Men nu har den alltså sugit upp vatten genom botten och inte lite vatten heller...

Inga kommentarer: