måndag 14 juni 2010

Naturkrafter




Jag satte lamporna jag köpte på Claes Ohlson utefter stengången hemma sen tog det två dagar och ett snack med A i Norr innan jag fattade att jag var tvungen att slå på dem innan de skulle fungera. Slutligen efter lite letande hittade jag en strömbrytare under och liksom inuti lamporna. Alla utom en tändes när jag slog på dem. Kvällen efter lös även den... Sen slocknade en annan... och så har det hållt på. Det är nästan alltid en som inte fungerar, men när de alla lyser ser det väldigt hemtrevligt ut.
Sen en morgon när jag kom ut var en av dem vält och den andra låg till och med en bit ifrån gången. Jag kan inte förstå vad som skulle kunna göra att de har lossnat. Den som är vält har hela fästet liksom skjutits ur marken sidledes och på den andra har till och med markfästet brutits av. Delen som sitter i marken är nästan 10 centimeter lång. Ett djur hade nog varit tvunget att anstränga sig för att lyckas med konststycket om det inte är mycket stort som en älg eller så. Men varför skulle en älg söka sig just till framsidan där det är lampor och en massa andra grejer? Jag skulle gissa att en människa har sparkat ned lamporna, men inte heller det låter logiskt. Varför skulle man sparka ned 2 av 12 lampor? Varför har inte jag eller hunden hört något? Jag kan inte tro att det är av misstag heller, om man snubblar över något i mörker så lär det knappast vara ljuskällorna...

Sen har jag en annan bekännelse att göra: Jag har en regnmätare...
Jag tror att det officiellt gör mig till tant, men det är rätt kul att förundras över hur mycket regn som kan komma under ett dygn. Det gör att regnet bli lite mer spännande och lite mer trist också. Nu har det kommit runt 30 mm på tre dygn. Jag har fått för mig att det är jättemycket. Är det någon som vet?

Mellan skurarna har det blåst enormt mycket. Jag skulle gissa på att det var orkanstyrka, men sanningen att säga kan jag inte skilja på bris och orkan egentligen. Men om jag säger så att min fasadflagga smattrade en hel massa och slutligen fastnade på taket, så vet ni att det blåste rätt bra.

Inga kommentarer: