måndag 28 juni 2010

På väg till paradiset

Ja, resan ut till Möja fick en guldkant av lite allt möjligt trevligt, punkarungar, goda vänner och strålande solsken. Dessutom verkade folk vara på rätt bra humör på båten och resan tog bara 2½ timme mot de 3½ den brukar ta på midsommarafton. Jag bestämde mig för att åka ut redan på torsdagen eftersom Ju och Me skulle det och eftersom min amerikanska vän K fick förhinder. Anledningen att jag brukar åka ut på självaste midsommarafton är att det blir mindre stressigt och så behöver jag bara sova en natt i tält. Jag är så rysligt frusen att det är ett rent lidande att sova i tält oavsett hur mycket täcken och filtar jag tar med mig.
Nu hade jag en megaväska från Gekås med mig. I den rymdes 2 tält (1 st 6 manna och 1 st 2 manna) en sovsäck, ett liggunderlag och en jäkla massa kläder. Men tung blev den och det blev till att släpa runt på den, kom ihåg detta till lördagens berättelse...
Vi gick av vid Löka och fina J kom och hämtade oss och var tvungen att köra två vändor eftersom vi var så många och hade så mycket packning.
Jag Me och och de mindre barnen åkte först och så fort vi hälsat på lite folk började vi försöka resa mitt och Jus 6 mannatält. Det var lättare sagt än gjort jag kan lova. Det var stort och oformligt och det fanns ingen beskrivning eller skiss. Vi fick helt enkelt gissa oss fram och köra lite "trial and error". Slutligen efter kanske en timme satt tältet uppe och vi bäddade för att ha det gjort. Mes tält satte vi upp på ett par minuter...
Efter att ha ätit lite rostbiff och potatissallad som vi köpt på båten ut, så satt vi bara uppe en liten stund till och gick sen och lade oss. Vi hade för övrigt fått maten med oss i plastpåsar och kaffemuggar eftersom de inte hade lådor kvar. Men när vi insisterade och förslog påsar och koppar så gjorde de det åt oss utan knot. Gulliga serviceminded människor var det som jobbade på den båten.

Inga kommentarer: