måndag 28 juni 2010

Midsommar i paradiset del 2









Midsommarfirandet på Löka är riktigt traditionellt. De har en ordentligt midsommarstång, spelemän, dans där nästan alla är med och då menar jag allt från bebisar med mamma eller pappa, småbarn, tonåringar och medelålders och äldre. Ingen tycker att det är töntigt att dansa eller fira med sin familj på Löka, alla dansar och leker och man kan se riktiga tuffingar i leden. Även våra barn, tonåringar och yngre vuxna ställde upp i lekarna och hoppade säck med livet som insats.
Vi lyckades klämma in alla människor i de små båtarna vi hade slussats över i, så ingen behövde åka flera gånger när vi skulle tillbaka. Väl tillbaka på ön hanns det också med lite vattenkrig med barnens vattenpistoler. Ingen vet riktigt när man är för gammal för att leka, för det är det ingen i gänget som har blivit ännu.

Två gäng spelade lite sällskapsspel på eftermiddagen. Själv spelade jag med fem tonårstjejer och J och B. Tidvis höll det på att slå lock för öronen av tjuten från tjejerna, men kul hade vi. Efter att vi avslutat spelet gick jag och vilade i tältet en stund och sen var det dags att börja laga mat. Eftersom vi förberett en hel del så gjorde Me hade fixat potatisen till lunchen så vi hade inte mycket som behövdes göras före själv grillningen.
Efter att vi grillat satt vi och snackade skit vid bordet större delen av kvällen och efter ett tag när Me gått och lagt sig och vi kände att vi inte riktigt hängde med i diskussionen längre, så satte jag och Ju oss på klipporna vid vattnet och snackade både larv och allvarliga saker och fotograferade varandras illröda nyllen tills vi frös så mycket att vi inte klarade mer. Då borstade vi tänderna och bäddade ned oss med extra filtar vi fått låna för natten. Ännu levde hoppet om att vi skulle frysa mindre denna natt.

Inga kommentarer: