torsdag 24 juni 2010

Jag läste en tidning (och det var stora bokstäver i början av meningarna)

Jag ber om ursäkt för den underliga rubriken, men de som förstår tycker att den är kul...

Jag kanske är underlig men jag sitter ofta och undrar hur folk fungerar. Kanske i synnerhet journalister och deras arbetsgivare. För det första verkar de inte ens gått en lågstadiekurs i svenska språket, källkritik verkar de tycka är överkurs och precis vad som helst som mest liknar skvaller anses ha ett nyhetsvärde.

Den första artikeln talar dessutom emot sig själv. Vad vill flickan egentligen? Först berättar de att hon försöker skramla ihop pengar till en plastikoperation, sedan skriver de som bildtext att hon inte bryr sig om hur han ser ut... Hur ligger det till egentligen?

Då det gäller artikeln om Victoria och Daniel som sätter trender. Ska man inte ens få åka på en riktig bröllopsresa nu utan att bli anklagad för att härma dem? Folk har väl gjort detta i ganska många år redan. När åkte svensken senast charter på sin bröllopsresa?

Många tycker att uppföljare till filmer är tråkiga och ibland rent av töntiga. Själv gillar jag dem skarpt. Men det förutsätter förstås att jag gillade den första filmen. Jag väntar med spänning på Nya Sällskapsresan, Göta Kanal 3 (som jag inte har haft tillfälle att se än), Shrek 4, Pirates 4 osv.
Jag hoppas också att de gör fler Jurrasic Park så småningom. Ja, jag gillar uppföljare, jag gillar att veta ungefär vad jag har att förvänta av filmen och jag gillar att jag vet vilka karaktärerna är. Det blir som att träffa gamla vänner på nåt sätt. Bekvämt och enkelt och kräver inga stora ansträngningar så att säga.

1 kommentar:

Anonym sa...

Som jag förstod det kommer fölet ha problem att äta då deformationen kommer bli värre när fölet blir större. Det är därför nödvändigt med plastik på hästen, annars måste de ev. avliva den. Jag läste en längre artikel.