fredag 28 maj 2010

Hallands Åsa


Idag får jag besök från Halland, hon kommer därifrån och heter Åsa, så vi brukar kalla henne för Hallands Åsa. Vi har träffats genom hästtävlingar, SM närmare exakt. Jag vet inte riktigt hur vi känner varandra eller hur länge vi har gjort det, men i vår förening håller man ihop, tycker om varandra och hjälper den som behöver hjälp.
Det här är fjärde gången jag har någon från föreningen som bor över och det är lika kul varje gång. Jag har dessutom bott över hos tre familjer som jag lärt känna i föreningen.
Nu dröjer det bara nån timme eller två tills hon är här och jag sitter och nästan studsar av förväntan. Sen ska vi snacka skit, grilla och slutligen ta oss en pubrunda i stan. Min syster kommer också och grillar med oss och nu när det nästan verkar bli fint väder ska jag försöka få klart gasolvärmaren till verandan så att vi kan sitta ute.

Det enda som gör mig lite orolig är tanken att jag inte ska orka. Jag har varit fruktansvärt trött den här veckan. Jag har sovit mer än normalt och ändå försovit mig och dessutom sovit middag när jag kommit hem från jobbet. Hoppas att det känns bättre i helgen för det är mycket som händer. Jag har hällt i mig en massa kaffe idag på jobbet ur min nyaste migg, jag köpte den på Disney World i Florida i februari. Jag har 5 muggar som jag använder på jobbet. Alla vet ju hur det bär emot att diska jobbmuggen och jag har löst det så att jag använder en i taget några dagar per mugg och sen diskar jag alla samtidigt. Då behöver jag inte diska mer än typ varannan vecka. Brorsan har löst det på ett annat sätt, han använder bara en mugg och sköljer den varje dag efter fikat, men han diskar den aldrig. För nån vecka sedan diskade jag den när jag ändå diskade mina egna, då hittade han den inte när han skulle ha den, för den var ju diskad och stod i stället på tork.

Igår kväll fixade jag naglarna, jag älskar att ha fina målade naglar. Problemet jag har är att vara passiv så länge att lacken inte bara torkar utan också härdar tillräckligt för att inte bli repig, guckig eller helt enkelt smetad. Mina kompisar och syrran gnäller på att jag alltid har samma lack, men gammal kärlek rostar aldrig och jag älskar den här färgen! Konstigt nog börjar det alltid klia överallt just då när man inte kan klia sig. Dessutom blir man kissnödig eller måste göra nåt annat som är svårt med nymålade naglar. Men igår lyckades jag hålla mig i skinnet och lyckades dessutom sova så bra att jag inte ens har lakanavtryck i lacket idag.



Inga kommentarer: