onsdag 12 maj 2010

Min helknäppa kollega

Jag har en väldigt knasig kollega, ja, alltså han är knasig på ett positivt sätt. Han hittar på de mest konstiga saker och har en udda humor.
När han första gången blev pappaledig för ungefär 3 år sedan så tänkte han väl kanske att vi inte skulle behöva sakna honom, eller så ville han bara dumma sig. Men han gjorde en utskrift av sig själv i naturlig storlek, limmade upp den på kartong och ställde upp den på sitt kontor.
Två av mina andra kollegor hävdar att de stått och pratat med denna docka i 5 minuter och till slut irriterat sig på hans min och undrat om han inte har något att säga.
När nyheten blivit gammal blev det istället den nya sporten att flytta runt på denna docka. ibland när man skulle gå på toa så var han därinne, man är ju bara tvungen att bära ut honom, han kan ju inte stå där och titta. Sen var han inne på damernas omklädningsrum, mitt kontor, satt i soffan i fikarummet, ja, han var gömd lite här och där och ibland blev man riktigt rädd. Den gången han stod inne på mitt kontor blev inte bara jag rädd, hunden blev det också.
Nu är han pappaledig igen...
Den nya dockan står och tittar ut från bakom klädskåpen i damernas och om dörren dit står öppen så hoppar man högt nästan varje gång man passerar. Han har nu varit pappaledig i flera månader, men vi har fortfarande inte tröttnat på dockan eller slutat bli chockade och skrämda.

Inga kommentarer: