tisdag 11 maj 2010

Oj vilken quiz-måndag


Enda anledningen till att jag hade bokat in oss på quizzet den här måndagen var att S ville att hennes föräldrar skulle få en chans att spela det. Vi spelar egentligen bara jämna veckor, laget är inte intresserade av att vara med mer än så.
Men som den goda vän jag är så bokade jag mitt bord för att de skulle kunna spela med oss. Strax efter klockan fyra på eftermiddagen får jag ett sms att S inte mår bra och inte klarar av att spela. Problemet är bara att man inte får avboka efter klockan fyra, då får man inget bord nästa gång. Jag behövde alltså få ihop fler, för utan dem hade jag ett lag på tre personer. Tre personer är alldeles för lite för att kunna spela och hur kul skulle det för övrigt vara att ta visa min kollega quizzet när allt har gått i stöpet? Han hade ju bokat in den här kvällen eftersom jag behövde folk att fylla laget med.
Jag skickade sms och ringde till alla jag kunde komma på, de flesta besvärade sig inte ens med att svara. Men C och J var snälla nog att hänga på och tur var väl det. Vår lite äldre dam i laget som vi har blivit med av en slump var helt utom kontroll under kvällen. På de bästa av dagar är hon väldigt underlig, snackig och ovidkommande, men vi tycker synd om henne och vill inte säga att hon inte får vara med i laget. Men på den här måndagkvällen blev det ohållbart. Hon hade uppenbarligen hällt i sig mycket mer vin än vad hennes späda kropp klarar av och vi kunde inte få henne att vara tyst länge nog för att vi skulle kunna uppfatta frågorna när de lästes upp. Till slut var jag tvungen att säga till henne att hon var tvungen att skärpa sig eller gå hem. Men då hade hon redan hunnit få alla att slita sitt hår i frustration och dessutom klappat till C på axeln och sagt åt honom att hålla käften. Nu pratar vi om en liten dam som normalt sett är energikrävande, men aldrig ovänlig.
Jag kan bara tacka hennes lyckliga stjärna att våra fasta lagmedlemmar L och P inte var där, de hade inte haft lika mycket tålamod med henne. Efteråt tog vi oss ett snack inne på damtoaletten och jag sa att hon fick välja om hon ska dricka eller spela quiz. Men sanningen att säga vill jag nog helst att hon håller sig borta från och med nu.
Dessutom har hon skrämt bort min kollega som sa att han inte känner för att följa med något mer. Synd, för han hade passat bra in med de andra i laget. Som grädden på moset hade vi totalt 30 poäng, vinnaren hade 40... Den enda trösten är att de som kom tvåa förra måndagen i alla fall också hade lite låga poäng, 35.

1 kommentar:

Efwa sa...

Jäkla kärring!! Ursäkta, men en sådan person suger ur en alla energi och är inte värd att lägga energi på.