tisdag 4 maj 2010

Segerns sötma



Igår kväll efter en eftermiddagslur och en dusch, åkte jag in till Tudor för måndagsquiz. Jag hade lite problem att få ihop folk, men det slutade faktiskt med att vi blev ett fullt lag. Vi var 5 stammisar och S kom och tog med sig en vän.
Vi blev lite oroliga när allt kändes så lätt i första omgången, då blir man misstänksam. Antingen är allting för lätt och då har alla andra det för lätt också. Eller så har man helt missat frågorna och har en massa fel. Ändå var vi lite kaxiga när vi efter pausen hörde att bästa laget i första omgången hade 23 av 24 poäng.
Andra halvan var lite lurigare och vi trodde inte att vi lyckades få någon av de två 3-poängsfrågorna rätt, vilket normalt innebär att man tappar alla chanser till seger. Men efter en omgång med diskussioner kring svar, slarvfel, brottning för att undgå någon annans bläckpenna, hyschande på dem som pratar för högt medan frågorna lästs, nedsväljning av en lapp med ett särskilt svårt svar(!), stöld av lagmedlemmarnas mat och en massa skratt så visade det sig slutligen att vi hållt måttet. Vi vann med 43 poäng, laget som kom tvåa hade 41 poäng och det är ett bra lag, vilket gör att det känns ännu bättre för oss att vinna förstås.
Efteråt ställde vi och laget som kommit tvåa quizmaster mot väggen för två av frågorna där han fått svaret fel. Men eftersom regel nummer ett är att quizmaster alltid har rätt på quizkvällen, så får man aldrig upprättelse. Det som var positivt var i alla fall att vi och tvåan hade samma rätt svar som vi fått fel för. Så om allt gjorts rätt så hade vi haft 45 poäng och de 43. Så det blev ingen skillnad på resultatet i alla fall. Maxpoäng på en omgång är totalt 52 poäng. Det är 48 frågor varav två är 3-poängsfrågor. Dessutom är det alltid en musikfråga och en bildfråga. Under kvällen får vi också svara på ett gäng bonusfrågor. De är vanligtvis lätta och det är mer som ett lotteri. Förr vann man en öl, men sen var det någon som anmälde det, så nu kan man vinna en mystery bag eller choklad. I mystery bag har det funnits allt från toapapper och grillgrejer till semlor och badminton-set.
Nu har vi en hel driva med presentkort från segrar och andra placeringar, de flesta från Åhlens men också ett par på Siba. Vad man gör med sånt när man är ett lag på sju personer och bor långt ifrån varandra, det vet vi inte. Det är därför vi fortfarande har kvar dem.
Vore ju bättre att få ett presentkort på Tudor, men det är tydligen olagligt eftersom vi teoretiskt skulle kunna köpa alkohol för det.

2 kommentarer:

lil-sis sa...

Låter kul :-)

Borde de inte kunna skriva presentkort så att de gäller allt utom alkohol?

När man får presentkort på Pressbyrån från UL så gäller de allt utom tobak och spel.

//lil-sis

Nova sa...

Det kan man ju tycka. Jag ska föreslå det!