måndag 24 maj 2010

Sunday rainy sunday

Tanken var att jag skulle klippa gräsmattan på söndagen, på fredagen och lördagen hade jag för mycket annat kul att göra. Vaknade dock till ösregn och relativt mörker. Efter lite frukost hade jag format en plan.
Först tog jag in och packade upp gasolvärmaren jag köpte för flera veckor sedan. Sen packade jag in emballaget och lite andra sopor i bilen och åkte mot soptippen. Där var det någon som ropade efter mig och det visade sig vara en gammal skolkompis/stallkompis. Jag har inte sett honom på många år och förr hade han mycket långt hår, som han senare rakade av och sparde istället ut ett mycket långt skägg. Nu har han varken hår på huvudet eller hakan, men gullig och trevlig är han fortfarande. Jag tittade in på ByggMax för att se vad de har för golv att välja på och till vilket pris. Jag har ju tänkt att lägga nytt golv i vardagsrummet, vet bara inte vad för typ, färg och kvalité.

Jag åkte sen vidare till Rusta men hittade inget av intresse där, åkte vidare till K-Rauta för att byta nyckeln jag köpte till utekranen, den jag hade köpt passade inte. Där hittade jag också ett par rätt små, billiga rhododendron som jag tänkte skulle passa bra vid sidan av trappen på framsidan.










Väl hemma satte jag mig själv i arbete. Först krattade jag grusuppfarten och sen planterade jag blommor för glatta livet, allt detta i tungt ösregn. Planterade blommor i korgarna jag köpte på Hem och rum mässan eller vad den hette och vi får väl se om de tar sig så bra som de menade att de skulle. Blommorna räckte inte riktigt till för hela korgen, så jag måste köpa fler. Men jag lägger in en bild på hur de ser ut idag, så får vi se om det blir nån skillnad mot i sommar.
Planterade också en del andra blommor jag köpt, både i hög kruka och blomlådor. Förhoppningsvis blir det fint och prunkande så småningom. Det ser lite smålarvigt ut just nu.
När jag kom in var jag så iskall att jag tänkte jag skulle prova det där helt osannolika som andra människor gör, ta en varmdusch när man är kall. PÅ bilderna ser ni bland annat rhododendron som jag planterade bredvid trappan och de underliga plåtfigurerna är sånt jag fått av min syster och hennes familj eftersom de vet att jag avskyr sånt, som ett skämt alltså.

Stod nog inne i duschen åtminstone i tjugo minuter och eftersom jag inte hade hunnit börja frysa innan så var det i alla fall inget oerhört lidande, men slutligen var jag nog så pass varm som jag kunde bli och jag frös faktiskt inte senare heller. Katten och hunden kände sig tydligen tvungna att hålla mig sällskap ute i regnet även om katten mestadels höll sig under tak och när vi väl kom in somnade de som stockar i soffan båda två. Judas med ögonen gömda i tassarna och Turre upp och ned på en av kuddarna.

Gjorde lite sushi senare på kvällen, men det blev inte så bra som jag hade hoppats. Jag antar att jag inte riktigt orkade lägga ned tillräckligt med omsorg på den när jag bara kan få i mig ett par bitar. Jag gjorde i alla fall rullarna med rispapper istället för sjögräspapper som jag tycker smakar mer rå fisk än vad den råa fisken gör.

Äntligen har jag tvättat den sista smutstvätten som låg i korgen också. Jag gillar inte att tvätta lakan och täcken, de är jobbiga att hänga upp och dessutom har jag dåligt med plats för dem i byrån när de väl är både rena och torra.
Ändå är det dags att tvätta en omgång till nu. Jag måste nämligen byta lakan i gästsängen för jag får besök från Halland på fredag, det ska bli kul!










2 kommentarer:

Efwa sa...

Jag tyckte parketten på bilden var skitsnygg, fast jag skulle tagit mörkare ändå. I ditt hus passar det.

Nova sa...

Det finns inget mörkare, inte på de ställen jag tittade i alla fall. Dessutom tycker jag att det blir för många färger och träslag om jag gör så.