tisdag 4 maj 2010

And(j)akt

I eftermiddags åkte jag in till stan vid tvåtiden för att fotografera Stockholm från alla möjliga vinklar. När jag åkte från jobbet sken solen och jag tänkte att det var lika bra att passa på att fota medan det var soligt och fint. Men självklart hade solen gått i moln lagom tills jag kom in till stan. Jag insåg kvickt att det är svårt att stanna bilen vid vägkanten i stan, det finns ju ingen. Så det blev en massa springande fram och tillbaka till bilen när jag parkerat. Dessutom visade det sig att jag glömt plånboken hemma, så inte ens där det fanns en regelrätt parkering kunde jag stå säkert eftersom jag inte kunde betala för mig.

Jag började på Kungsholmen med bilder från stadshuset över på andra sidan vattnet, vad heter det stället? Nåja, jag vet inte vad många ställen heter i Stockholm, men jag hittar rätt bra. Sen tog jag bilder på Riksdagshuset och åkte vidare till Slussen och fotade därifrån. Jag fick häftiga bilder vid slottet där en av vakterna visade en turist till rätta, de såg så gulliga ut.

Från Nationalmuseum fotade jag sedan slottet och åkte vidare och fotade från Strandvägen och sen åkte jag ut på Djurgården. Det är så vackert där nu med alla vitsippor och jag tog chansen att fota även dem.
Kaknästornet och Djurgårdsbrunnskanalen fotograferades också och vid kanalen hittade jag lite änder och en väldigt nyfiken gås. Antagligen trodde hon att jag hade något gott med mig åt henne, för hon var nästan ända uppe i kameran och poserade. Men det var svårt att få några bra bilder ändå eftersom hon inte var stilla en sekund i taget knappt.
Innan vi åkte därifrån fick Turre komma ut och kissa, han hade ju suttit i bilen hela eftermiddagen. Innan jag tog ut honom satte jag mig i gräskanten för att fota gässen och en av dem iakttog mig misstänksamt men satte sedan plötsligt igång att stretcha benen. Han såg
jättekul ut. Sen när jag tog ut Turre så blev hela gänget väldigt upprörda och ropade varningar åt alla håll: -Hund, hund, hund! Djur är så kul att iaktta.

Innan vi lämnade Djurgården tog jag mig upp i kvarteren mitt emot Skansens huvudingång. Det är fantastiskt vackert däruppe. Stockholm är underbart vackert Det har jag ju alltid vetat, men när man verkligen letar efter det vackra för att fotografera, så inser man att det är vackert precis överallt. När jag började åka hemåt vid femtiden var trafiken inte så farlig alls vilket jag blev förvånad över. Jag var hemma inom en halvtimme.





Inga kommentarer: