onsdag 5 maj 2010

Champion Breakfast 2010

Jag minns sommaren 2004, då var en champion breakfast en stor mugg kaffe med mjölk och två cigg. Såhär i moderna tider har vi ändrat formulan lite. En nyttig smörgås blir det visserligen, men nu är det en Red Bull som gäller eftersom morgonen bjuder på både törst och trötthet.
En rallarhalva eller vad de kallas, ruccolasallad, keso, örtsalt och tomathalvor. Hade varit riktigt gott om jag bara hade haft lite mer örtsalt på.

Igår kväll när jag släppte ut Turre kom han inte tillbaka. Jag känner igen beteendet, jag antog att han hittat något smarrigt=något riktigt äckligt i människo-ögon.
I morse hände samma sak och jag gick ut i bara morgonrock och tofflor och gick runt huset. Mycket riktigt hittar jag honom ivrigt tuggandes på en död harpalt. Uäk! Han märkte inte ens när jag kom upp bakom honom, så koncentrerad var han. Eftersom jag hade ropat ett tag så tog jag honom ordentligt i nackskinnet när jag kom fram och sen tog jag harpalten i tassen och bar den till soptunnan. Troligtvis är det katten Judas som har tagit den, eller så har Turre eller Judas helt enkelt stört en räv som i förskräckelsen tappat haren utanför verandan.

2 kommentarer:

JCMAS sa...

He he... Jag minns oxå champion breakfast 2004.

Och så minns jag en annan harpalt...

Nova sa...

Ehh, ja. Fast här var han nog oskyldig och den gången hoppade den ju nästan in i munnen på honom. ;-)