torsdag 20 maj 2010

Plommonträdet blommar och klematisen har överlevt vintern

Igår kväll var det dags för pysselkväll med tjejerna igen och det var ett tag sedan, så det var kul.

Jag åkte och reklamerade persiennen på Ikea också och köpte en CD/DVD hylla som ska passa ihop med de nya hyllorna i gästrummet. Jag har ju så mycket DVD-filmer att jag inte vet var jag ska göra av dem längre. Köpte också en jätte-marguerita, eller vad heter de? De som ser ut som små prästkragar. En tjej såg mig ta med mig den på Ikea och blev eld och lågor och sa att hon också ville ha en och gick tillbaka släpandes på sin kille för att plocka med sig en.

Jag var in en vända på Mekonomen också för att köpa en ny bakblinkerslampa till bilen, men de visade sig inte ha någon.
Gick förresten in på Lindex och lämnade tillbaka BHn också och gick sen in på Kappahl och köpte två BH som passade sådär. Köpte tre par trosor till också.

Utanför mitt jobbfönster står häggen i blom för en vecka sedan var det bara små, små knoppar på den. Bredvid häggen blommar slånbärsbuskarna. Sommarvärmen är påtaglig, jag tog inte ens med mig en sommarjacka till jobbet i morse. Hemma står plommonträdet i blom, men än blommar vitsipporna. Är det meningen att vitsippa, hägg och plommon ska blomma samtidigt? På fikarasterna sitter vi mitt under häggen och det luktar så gott även om det kan vara lite överväldigande.

Dessutom har jag äntligen en klematis som har överlevt en vinter och dessutom verkar ta sig ordentligt. Jag älskar klätterväxter, men jag lyckas i bästa fall få dem att överleva, jag får dem aldrig att bli stora och fina.

Sen så lyckas jag ju odla det mesta på komposten, även det som jag trodde var dött kommer plötsligt igen där. Nu stod det sådär tio tulpaner där och löjtnantshjärtat som jag trodde hade dött håller på att växa sig frodig mitt i komposthögen.






Inga kommentarer: