måndag 24 maj 2010

Stockholm runt med kamera i näven och nattarbete

På fredagen åkte jag återigen in till Stockholm för att fotografera lite.
Först åkte jag iväg mot Globen eftersom jag ville slippa åka ditåt när det börjat bli fredagsrusning. Jag är visst rätt duktig på att hitta rätt platser att fota ifrån, jag hittade nåt bostadsområde med ganska gamla lägenhetshus på andra sidan stora vägen från Globen sett.
Där fick jag en rätt bra vy, god nog att fotografera ifrån i alla fall.
Jag hade tänkt mig att åka in till Skansen efter detta och hade sett att A, S sambo hade samma plan och skulle dit med sin mamma och sina två barn. Till min stora lycka och förvåning så hittade jag parkering precis utanför Cirkus och sen tog jag rulltrappan upp till Skansen. Där upptäckte jag att jag därifrån hade en väldigt bra vy över Nordiska museet, det är ju en sån vacker byggnad och jag fotograferade den.
Efter att ha fotograferat mig igenom en del av den änden av Skansen gick jag mot Lill-Skansen där A och gänget var.
S hade utmanat mig och sagt att om jag lyckades ta bra kort på yngsta sonen så skulle han bli imponerad så jag gjorde mitt bästa.
Jag tycker nog att jag lyckades få till bra bilder på båda barnen och också en del söta bilder på mamma med den yngsta.
Jag gick sen för mitt egna höga nöjes skull och tittade på de söta älgkalvarna som var knappt en vecka gamla. De lade sig att sova så nära staketet de kunde, så folk kunde klappa och klia dem bakom öronen.
Fast jag åkte från stan vid tretiden på eftermiddagen och dessutom på en fredag, så kom jag hem rätt snabbt trots att det var en hel del trafik.

Framåt kvällen ringde L och undrade om jag skulle äta "take out" med henne och A och sen se Talang. Sagt och gjort, L handlade pizza till sig och A och pastarullar med squash och skinka och tomatsås till mig. Vädret var fint och trots att det var ganska sent så var det varmt nog att sitta ute och äta. När Talang började så insisterade L på att vi skulle gå in och titta.
Det var ju ganska ospännande, men jag hade trevligt sällskap i alla fall, ända tills A somnade i fåtöljen iförd en ruskigt ful, tjock morgonrock med huva och invirad i en filt. Men L var vaken och vi tittade lite på bilder från Sydafrika på min dator och sen en massa knäppa kul klipp på hennes. Jag var hemma redan vid elvatiden eftersom L också var trött och ville sova.
Jag var däremot uppe i varv och fick en massa gjort när jag kom hem.
Jag vek tvätten, diskade, städade i hallen, badrummet och köket. Tömde sopor i köket och badrummet, monterade ett bord och en DVD-hylla från Ikea och tog hand om soporna efter det också. Samlade ihop flaskor till glasinsamlingen och flyttade lite DVD-er till nya hyllan i gästrummet. Jag kom i säng vid halv två.

Inga kommentarer: