lördag 4 januari 2014

Ännu en man på nejlistan

7/9 På lördagen satt vi mest i solen på verandan och gjorde ingenting och bara njöt av det. Vädret var helt fantastiskt och trots att det var september så satt vi och solade i bara underkläderna. Sen bankade vi ut en bit oxfilé och gjorde carpaccio, M var väldigt skeptisk till det eftersom hon inte tycker om rått eller blodigt kött, men hon lovade att smaka i alla fall. Det visade sig att hon gillar det!
Sen tog vi en rätt så lång paus mellan rätterna och så åt vi trattkantarellrisotto med stekt ankbröst. Det blev väldigt lyckat men jag inser att jag egentligen inte tycker om anka... Det enda jag tycker om då det gäller anka är visst Crispy Duck så som de gör i China Town i London. M tyckte dock att det var gott och tycker att jag är väldigt bra på att laga mat.
När jag stekte ankan gick brandlarmet liksom sist jag stekte och ångade grejer, larmbolaget ringde och jag återkallade larmet. Det var ju smart att sätta brandlarmet precis mellan kaminen och köksspisen, men det gör att det blir en del falsklarm när man ångar grejer på spisen eller om det blir osigt av någon annan anledning.
Framåt kvällen åkte vi in till stan igen, den här gången till Dubliner. Men av någon anledning var det så gott som tomt inne på Dubliner så vi åkte än en gång till Gamla Stan och pratade lite med vakten, men han klarar verkligen inte av att jag har ett bra jobb, så honom får jag skriva av. Har man så lite självkänsla är man nog inget kap i slutänden i alla fall.
Gamla Stan är fint även på natten och jag fick ett par bra bilder därifrån.
Vi kom hem relativt tidigt men var supertrötta.





Inga kommentarer: