söndag 5 januari 2014

Nu är det 100 år sedan det hände

17/9 Jag hade fått ett tips om att Gamla Apoteket i Väsby anordnade en vandring från centrala Väsby och dit under tisdagen. I år är det 100 år sedan det välkända mordet på Gamla Apoteket och de skulle berätta det man vet om vad som hände den där kvällen för 100 år sedan.
Jag var osäker på om jag hade energi att gå ut i märker och regn ensam, ingen ville eller kunde följa med mig. Men efter att jag skrivit om det på Facebook visade det sig att en gammal stallkompis, hennes mamma och dotter skulle gå också och henne har jag inte träffat på många år fast vi båda bor i Väsby, så nu behövde jag inte vara ensam. Dessutom känner jag ju O som skulle leda vandringen. Jag kom iväg hemifrån alldeles försent och var tvungen att felparkera för att hinna dit i tid till mötesplatsen. Jag fick hålla tummarna helt enkelt och jag stod inte i vägen för någon, jag vet inte ens varför man inte får parkera just där för man får parkera bakom och framför den platsen.
Som jag misstänkt var det mest äldre människor på plats och vi var inte så många heller, mörkret, regnet och det faktum att inte så många kände till evenemanget var nog anledningen till det. Vi fick en baklängesversion av vad som hänt eftersom det var åt det hållet vi gick, men det var tillräckligt bra berättat att man ändå inte blev förvirrad. O är väldigt duktig på att prata så att folk behåller intresset för det han berättar. Jag gick med T, hennes mamma och dotter en del av vägen och med O en del av tiden och någon timme senare var vi framme på Gamla Apoteket och där gick vi upp på övervåningen för att fika och lyssna på lite mer om vad som hänt och om utredningen som följde. Efter någon timme var vi klara och jag traskade tillbaka till bilen som inte alls stod så långt bort som jag trodde, det var ju det att vi stått still en del och att vi hade några äldre människor med oss som gjort att det tagit tid. Att gå tillbaka tog bara runt 10 minuter. Jag hade haft en rackarns tur och sluppit parkeringsböter, ibland ska man ju ha tur också.
Jag hade varit smart nog att sätta på mig en regntät jacka så jag var förhållandevis torr trots det ihållande regnet, men fötterna var väldigt blöta eftersom jag prioriterat att ha bekväma promenadskor framför att ha vattentäta skor.
Det blev en skön kväll i soffan resten av kvällen, det kändes som om jag var värd det efter att ha tagit mig ut trots regnet.

Inga kommentarer: