måndag 6 januari 2014

Underbara ungar



9/10 På onsdag morgon vaknade jag med både Judas och Turre i sängen, mina vita lakan brukar inte håll sig vita särskilt länge av förklarliga skäl. När det är mörkt kan det också vara svårt att se den vita Judas i den vita sängen, men i ljuset är han mer krämfärgad än vit faktiskt. När Judas sover i sängen är det förresten officiellt höst, det gör han nämligen inte på sommaren. Det första jag och min kollega J gjorde för arbetsdagen var att åka till Stockholm för ännu ett möte och det gick som det skulle och var som vanligt trevligt och vi kom tillbaka i god tid för att kunna göra en hel del nytta på kontoret också. På eftermiddagen åkte jag till en kompis, kompis som gör ögonfransförlängningar i sin salong hemma i lägenheten. Jag har aldrig testat det och tänkte att det kunde vara fint och praktiskt till USA-resan. Det skulle ta en timme men vi stötte på komplikationer... Jag hade oväntat täta ögonfransar så trots att hon valt lite kortare fransar än vad till exempel ungdomar brukar göra, så såg jag ut som en transvestit med dålig smak när det var klart...
Hon fick börja från början och ta bort en massa fransar och sen lägga på kortare där hon tagit bort dem, det tog nästan 2½ timme istället för 1. Men hon var i alla fall väldigt trevlig så vi hade inte tråkigt. Däremot så var tanken att systerbarnen och H's dotter V som alla ska med till Thailand skulle komma hem till mig på middag och lite snack på kvällen. Jag skickade ett sms och det visade sig att de redan var på plats allihopa, det är ju tur att de har nyckel!
När jag kom hem var de hungriga som små fågelungar allihopa och bad mig att laga mat på studs. Det är så kul att se dem tillsammans, jag blir helt varm i hela kroppen. Systerbarnen och V har känt till varandra hela livet för jag har ju känt H's mamma sen innan V föddes. Men de har aldrig umgåtts alls, bara träffats som hastigast på någon fest eller så och de känner egentligen inte varandra alls. Ändå kommer de så bra överens att man blir helt överväldigad, jag tycker det bådar gott för vår resa. De tjattrar hela tiden och retas med varandra som om de alla tre var syskon och med en glimt i ögat samtidigt.
För att det skulle gå fort och alla skulle vara nöjda så bestämde jag mig för att tina köttfärssås från frysen och koka pasta till det, sen gjorde jag lite sallad till det och alla var nöjda. De rensade faten totalt, de är glada i mat alla tre, sen okynnesåt de salladen tills den också var slut. Sen diskade V och L upp så som vi brukar göra i mitt hus. Den som lagar mat behöver inte diska.
Vi hade jättekul och skrattade en massa under kvällen och pratade om hur vi skulle lägga upp vår resa. Vi kom egentligen inte fram till några konkreta planer alls, men det var bra att få träffas innan vi ska åka, vi har ju aldrig umgåtts bara vi fyra tidigare och jag åker ju till USA precis innan vi åker till Thailand, så det här var sista chansen att ses innan vi åker.


Inga kommentarer: