fredag 3 januari 2014

Tur att man betyder något för de närmaste vännerna




24/8 Oj vilken dag det blev! Dags för ett mycket försenat 40-års kalas. Lördagen började med att jag fick hämta upp A som kom tidigt för att hjälpa mig att förbereda festen. Vi åkte raka vägen till jobbet för att hämta släpet, sen åkte vi till brorsan och hämtade grillen jag skulle få låna. När vi kom hem så tog vi med oss min grill och en massa sopor och sen åkte vi först till sopstationen och sen till jobbet för att ställa av grillarna där. När detta var gjort började det bli bråttom! Vi gjorde en massa mozzarella och tomatsallad och lade i aluminiumformar som jag varit smart nog att köpa och så gjorde vi sallad också. Sen vet jag inte hur det gick till, men vi, två tjejer, duschade, sminkade oss, bestämde vad vi skulle ha på oss och var helt klara på 30 minuter!!! Jag hade inte haft tid att fundera på vad jag skulle ha på mig så jag bestämde mig slutligen för en avslappnad, blå långklänning för det var rätt varmt ute.
Men det visade sig vara ett ganska bra val, för jag fick en massa fina komplimanger under kvällen.
Jag och A var lite sena till jobbet är vi skulle ha festen så när vi kom dit var kollegan A, hennes dotter och barnbarn redan på plats och höll oss sällskap och hjälpte till lite när vi bar in saker och ställde fram mat och sånt.
Sen kom E och P pch de hjälpte också till att bära grejer och hälla upp snacks i skålar och grejade. Jag var fortfarande löjligt stressad och insåg att det här inte skulle bli en så kul fest som jg tänkt. Jag hade hyrt in några vänner son för att grilla åt oss och så, men kvällen innan hade vi kommit överens om att han inte skulle komma. Han hade annat att göra och tyckte att jag gjort så mycket själv redan. Det som oroade mig var att jag skulle få springa runt och serva folk hela kvällen och inte hinna umgås och tyvärr blev det precis så...
Det slutade med att P grillade åt alla eftersom ingen rörde ett finger när jag sa att de fick grilla åt sig själva, men alla var i alla fall väldigt nöjda med maten. Det blev att vi satt ute hela eftermiddagen och kvällen för det var så härligt väder. Många hade lämnat återbud i sista sekunden och vissa hade inte ens lämnat återbud utan kom bara inte, så det var dubbelt så mycket mat som egentligen behövdes.
De som står mig närmast kom i alla fall de allra flesta och det är ju viktigast. Av mina kollegor var det bara A och A som kom, men de verkade ha trevligt eftersom de ju känner en stor del av min familj och mina vänner.
Det var många som hade barnen med sig och de sprang omkring och busade på hela området, det är praktiskt att ha ett inhägnat industriområde åt sig själva en hel lördagskväll. Jag brukar inte öppna presenter under festen och tycker att det är lite trist när man har en presentöppning där alla måste vara med och vara mer eller mindre tysta och åhha och ahhha. Men barnen insisterade på att jag skulle öppna mina presenter så till slut gjorde jag det för de såg ut att vara på väg att spricka av nyfikenhet. Jag fick en massa fina presenter och trevliga, genomtänkta presentkort!
Alla hade trevligt och de flesta känner varandra sedan tidigare så det var avslappnat och trevligt. Mitt under festen bestämde sig H's dotter V att hon skulle följa med mig och systerbarnen till Thailand och Dubai i oktober, bara sådär! Jag sa att vi skulle dit, hon sa att hon var avundsjuk och jag sa att det bara var att följa med och då bestämde hon sig där och då för att göra det.
Jelloshotsen höll på att glömmas bort och när vi tog ut dem var folk mycket skeptiska, men sen testade jag dem och de smakade ingen alkhol alls i princip, det var ju väldigt konstig tmed tanke på hur vidrigt det luktat kvällen innan när vi gjorde dem. När jag sa att de var förvånandsvärt goda så var det fler som provade och alla tyckte att det var jättekul och rätt gott faktiskt. De som körde fick med sig en doggybag med några shots för att få prova hemma.
Jag var rädd för att föreslå att vi skulle gå in när det bärjade bli mörkt och kallt, för jag vet hur folk fungerar, säger man att man ska göra något annorlunda, då inser folk hur sent det är och så bryter de upp. Till slut när det bara var en handfull tappra kvar så var det någon som föreslog att vi skulle gå in och värma oss och mycket riktigt så rymde en av de sista gästerna hem då. Men vi var i alla fall runt 8 personer kvar och vi satt bekvämt i sofforna i fikarummet och mös tillsammans fram till 3 på morgonen eller nåt sånt. Sen åkte vi hemåt. Jag och A åkte hem till mig och jävlar vad trötta vi var! Turre som först hade rymt ur mitt kontor och umgåtts med gästerna en stund och sedan blivit instängd igen hade fått vara med på slutet av kvällen när vi inte var så många längre och även han var väldigt trött och sliten.
Jag vet inte vad jag hade gjort utan A, 40-års kalas är det inte meningen att man ska ha ensam...







Inga kommentarer: