måndag 6 januari 2014

Ja ni, försök att placera oss i ett fack om ni kan

28/9 På lördagen kom mina vänner E och J, de är mor och dotter och de skulle på en konsert på lördagskvällen så de skulle bo över hos mig. Vi åkte in till stan för att se Stockholm Zombie Walk, de har aldrig sett den tidigare och var väldigt förväntansfulla. E's son D mötte också upp i Stockholm och han visade sig vara precis lika trevlig som resten av familjen!
Det regnade och vi fick vänta en bra stund innan zombierna anlände vi som stressat så för att hinna i tid...
Sen så fotade jag dem när de kom gående, men det är så trångt dem emellan och man har inte mycket tid att fota varje zombie eftersom de rör sig hela tiden och folk kommer emellan. Dessutom hade jag valt helt fel plats att fota på, jag trodde att det var en bra plats eftersom det var en stor korsning där jag gissade att ingen faktiskt skulle ha möjlighet att ställa sig för mig och min kamera. Men eftersom de inte stängt av trafiken så var det istället så att alla var tvungna att skynda sig över gatan när det var grönt ljus och polisen skyndade på dem, de kunde alltså inte släpa sig fram som zombies över gatan utan var kvicka som attan, det var alltså sämre med tid än vanligt.
E tyckte att zombierna var jätteroliga och ville ha ett foto på sig med en av dem, hon gick helt enkelt bara rätt ut och grabbade tag i armen på en av dem... Han blev troligtvis väldigt förvånad, men sånt kan ju inte en zombie visa och han höll minen.
När de alla gått förbi mig sprang jag ikapp hela tåget och sprang in så att jag hamnade framför dem igen, men nu var det hela tiden folk emellan mig och zombierna så jag fick inte många bra bilder. Strax efter att de gått förbi igen så hittade vi alla fyra tillbaka till varandra och sen åkte jag hemåt medan de andra skulle gå omkring på stan tills det var dags för konsert.
Jag åkte hem och gjorde mig i ordning för min gudsons födelsedagskalas, då fick jag ett meddelande på Facebook från min amerikanska vän K, hon bjöd in mig till bröllop i maj. Det ska bli spännande att gå på bröllop i USA, var det kommer att vara vet jag inte säkert, men jag tror att hon bor i Maryland nu för tiden.

Vad min gudsons bror önskade sig var att alla vännerna skulle möta upp på hans favoritrestaurang för att äta tillsammans, vi gjorde samma sak förra året.
Han mamma hade varit tvungen att på kort varsel åka ned till Thailand på grund av en familjetragedi, resten av henne familj bor där nere. Alltså hade hennes sambo tagit hand om allt och sett till att alla var på plats och så.
Vi var nog en konstig blandning av folk!
Unga, mellan och gamla och en bebis, några som är gay och de hade säkert svårt att komma underfund med om jag eller M var mamma till lilla I eller inte, att det var K som var pappa var nog ganska uppenbart, men han vandrade runt i olika famnar hela kvällen och vi hjälptes åt så att alla skulle få en chans att äta. Dessutom är ungdomarna också väldigt bra på att hjälpa till med honom.
Efter middagen åkte jag in till stan och Dubliner för att möta upp E och J, vi var alla rätt trötta så efter att ha hängt en stund med P och J så åkte vi hem, vi pratade såklart lite innan vi tog oss i säng slutligen.












Inga kommentarer: