fredag 3 januari 2014

Haste ye back till Skottland

27/8 På tisdag morgon åkte jag och två kollegor till Skottland. Vi hittade en direktflight till Glasgow så det var det enklaste sättet att ta sig dit vi skulle att ta den flighten, hyra en bil och köra resten av vägen.
D vägrar att köra bil i Storbritannien och kör helst inte ens när det är högertrafik om vi är utomlands, så jag och J fick uppdraget att köra och jag fick gå först. Nu har jag kört vänstertrafik en del genom åren så det börjar lossna, men jag bad i alla fall killarna att hålla ögonen öppna så att jag inte gjorde någon dum miss.

Framåt kvällen var vi rätt hungriga och vi visste att vi skulle komma fram sent och orten vi skulle till är liten och har inga kvällsöppna restauranger. Dessutom hade P ringt på min telefon medan jag körde så D pratade med honom och vi bestämde att vi inte skulle äta ihop just av den anledningen. Vid en stor rondell fanns det en handfull restauranger så vi körde av där och gick in i en restaurang. Där var det fullt och de hade väntetid på bord, dessutom var de väldigt nonchalanta mot både oss och andra så vi bestämde oss för att gå vidare. Det slutade med Subway och jag har aldrig förstått vitsen med att betala så mycket pengar för en äcklig macka, men eftersom de hade även sallad på menyn så gick jag med på att äta där, även om salladen lät sådär. När jag fick salladen såg den ännu värre ut än vad den låtit, men konstigt nog smakade den alldeles förträffligt faktiskt!


När vi ätit bytte vi förare eftersom jag var trött och dessutom hade rätt ont och ville ta mina tabletter, så J körde resten av vägen till Stranraer. Skottland är verkligen helt fantastiskt vackert! Är det inte konstigt att man så tydligt kan se skillnad på England och Skottland fast de sitter ihop, det är samma sak med Sverige och Norge tycker jag, Norge är så mycket mer dramatiskt och så är det med England och Skottland också.
Vi kom fram till hotellet i Stranraer vid strax efter 20 på kvällen och mötte upp P i hotellbaren. Hotellet är jättegammalt och ganska slitet, men det syns att det var ett fint hotell en gång i tiden, nästan lyxigt till och med. Men nu luktar det unket och mögligt som en källare ungefär, sen sprayar de med parfym för att försöka maska över den lukten så det luktar en hel massa av allt möjligt.
Vi var fruktansvärt trötta allihopa och lyckades ta oss i säng i rimlig tid.



Inga kommentarer: