fredag 24 januari 2014

Jag är egenkär



28/10 På måndagen gjorde vi våra sista inköp och ärenden i Bangkok och när vi var på MBK beställde jag ett porträtt av mig själv på en butik där. Jag har tänkt göra det förr men det har inte blivit av. Men tack vara V så fick jag ändan ur och tog tag i det. Jag tittade igenom mina bilder på Facebook och bestämde mig för den som P tagit av mig i våras när vi var på Galamiddag i Alicante. En bonus var att jag hade halsbandet jag fått av kommittén på mig på den bilden. Vi gick förbi och tjuvkikade på eftermiddagen och jag var redan nöjd med resultatet. Killen som ritade mig var djupt koncentrerad och såg mig inte där jag stod, men plötsligt var det någon annan som gjorde det och det gick upp ett ljus när de tittade på mig och sen på bilden och sen spred det sig som en löpeld genom butiken tills surret nådde honom och alla stirrade, pekade och fnissade och jag nickade glatt till tecknaren och sen gick vi vidare för att lämna honom ifred.
Senare på kvällen hämtade vi porträttet och jag var väldigt nöjd och gav tecknaren ganska mycket dricks och han blev väldigt förvånad, så det brukar de nog inte få.
Han hade gjort mig lite snyggare, tänderna lite rakare, håret lite bättre och så vidare, men jag känner igen mig själv och är väldigt nöjd. Det kanske är egotrippat att vilja ha en bild av sig själv på väggen, men det kändes så rätt!
På vägen hem från MBK tog vi nog en felsväng eller nåt för plötsligt kände vi inte igen oss och strövade runt lite tills vi hittade ett ställe som såg trevlig ut och där åt vi middag mitt på gatan. Mannen som hade restaurangen var trevlig och det var även tjejen som serverade oss. S beställde en rätt som gudsonen sagt åt honom att prova och när de frågade om han ville ha den stark eller inte så sa han medium, men sen skickade han tillbaka den och bad om mer chili. Sen tog han en portion till och bad om riktigt starkt och ändå tyckte han att den var mesig. Jag vet inte om det var en machogrej eller om det verkligen inte var starkt. Jag ville inte prova då jag verkligen inte tycker om den rätten, det är nämligen en massa koriander i den och det gillar inte jag.
Sen letade vi oss tillbaka till hotellet och packade det sista för avfärden dagen efter.





Inga kommentarer: