fredag 4 november 2011

Dramatik på landet

Precis när jag väl somnat på torsdagsmorgonen vid 3, så vaknade jag med ett ryck, något stod och skrek utanför mitt fönster. Min första tanke var att det var rävhonan som stryker runt utanför mig och det konfirmerades när jag försiktigt tittade ut mellan persiennraderna. Jag stod och tittade rätt länge för hon stod och skällde och skällde, högt som sjutton och precis utanför mitt fönster och jag kunde för mitt liv inte komma på varför. Hon tittade på mitt hus/trappa och skällde om och om igen och sen skyggade hon tillbaka lite och så gick hon åter tillbaka. Efter ett bra tag tycktes hon ge sig och gick av min tomt, då gick jag och Turre ut och han schasade ned henne den sista biten av tomten, men så fort han gick tillbaka mot trappen kom hon åter närmare. När hon slutligen började röra sig bortåt så satte hon sig precis utanför grannens hus istället och sen såg jag Judas förfölja henne. Jag vet att hon stördes av honom och jag vet att hon skällde på honom, men jag vet inte om han var problemet från början eller inte. Jag blev lite illa till mods och undrade om Judas tagit en av hennes valpar eller nåt men Turre skulle nog ha hittat den i sånt fall och han var rätt ointresserad av vad som utspelade sig.
Kanske försökte hon få honom att stanna kvar och inte följa med till lyan? Jag vet inte, men efter ett tag fick hon nåt typ av svarsgnäll/skäll uppifrån skogen och jag hoppas att det var valparna. Jag och Turre gick och lade oss igen men när vi gick in terroriserade Judas fortfarande rävhonen och hon skällde totalt i ungefär en timme och det lät väldigt högt, som att ha en medelstor hund stående utanför huset skällandes.
Slutligen somnade jag i alla fall men då var klockan 4.30 eller nåt sånt...
Kanske var det den dåliga nattsömnen eller kanske att jag blev så rädd när jag blev väckt av det första skallet, men jag vaknade med migrän dagen efter och sen tog det ett tag att somna om efter att klockan hade ringt, men när jag vaknade igen kändes huvudet bättre och efter en sen frukost kunde jag slutligen ta mig till jobbet.
På eftermiddagen fick jag plötsligt reda på att vi skulle vara lediga på fredagen, det var ju trevliga nyheter men eftersom jag kommit in så sent blev det lite stressigt att hinna med det som skulle göras före helgen, men jag ville ju inte åka in på en ledig dag.
När jag kom hem kom jag äntligen igång med det sista av uppackningen och satte igång med tvätten och städade lite.
Till middag gjorde jag fiskgryta, eller man kanske ska kalla det fiskgratäng eftersom jag gjorde den i ugnen?
Jag lade torskfiléer i en ugnsform och sen kryddade jag med salt och citronpeppar och strödde trattkantareller ovanpå, sen grön sparris i bitar, halverade gröna bönor, tomatbitar och tunt skuren purjolök, sen hade jag riven ost på och grädde och så in i ugnen. Det blev helt fantastiskt gott! Mycket godare än ni någonsin skulle kunna tänka er. Jag åt gratängen med ris och gjorde 4 matlådor av resterna.
Resten av kvällen ägnade jag åt att titta på Criminal Minds.

Inga kommentarer: