måndag 14 november 2011

Kanske håller jag mig varm nästa vinter också

När jag vaknade på söndagen hade jag redan en plan. Jag åt frukost och sen packade jag hunden och motorsågen i bilen och åkte några hundra meter till en av högarna av sly utefter vägen. Sen satte jag igång att kvista av och lägga åt sidan alla små trädstammar som var färdigrensade. Sen började motorsägen att krångla, jag tror att träden var lite för blöta för att motorsågen skulle vara helt effektiv och den blev slö väldigt fort. Slutligen fick jag sätta mig vid sidan av diket och fila till kedjan. Sen kunde jag köra en stund till och sen började den bli slö igen. Inte kan det vara meningen att man ska behöva fila den så ofta? Strax senare nöp kedjan fast och lossnade från svärdet och sen var det bara att sätta sig igen och mecka isär hela sågen och sätta tillbaka kedjan.
Sen körde jag bara 15 minuter till eller så och så lossnade den igen. Vid det laget började jag definitivt tröttna, törstig var jag också. Så jag åkte hem och hämtade handsågen och något att dricka och sen gick jag lös på resten av stammarna med handsågen istället för motorsågen och det var nästan lättare.
Till slut hade jag tagit hand om hela den högen jag jobbat med och det började bli mörkt, så jag åkte till Ica och handlade lite godis till pappa eftersom det var fars dag och sen åkte jag dit och grattade honom. Brorsan med son var där också men jag kramade i stort sett bara pappa och sen var jag tvungen att fortsätta jobba. Fina systerdottern L gick med på att hjälpa mig, helt utan knussel och vi åkte till jobbet och hämtade bil och släp. Det tog oss inte mycket mer än 20 minuter att hämta släpet och packa det med stammarna, men att tömma det och stapla det i mörkret bakom huset tog desto mer tid. Det kanske inte ser ut att vara så mycket, men det är ett stort lass, ett helt stort släp helt fyllt.
När jag körde hem L hade vi gjort hela alltet med bilhämtning och allt på runt 1 timme och 20 minuter, det tycker jag var en bra tid. Kanske får jag möjlighet att hämta mer en annan helg.
När jag kom hem igen var jag genomkall och trött. När jag jobbar utomhus blir jag varm som sjutton inuti men helt nedkyld utanpå och det tar många timmar för mig att bli varm igen om jag inte får hjälp utifrån. Så jag tände i kaminen och så drog jag fram fåtöljen dit och sen kurade jag ihop mig i fåtöljen och Turre lade sig på mig och strax senare hade jag somnat. När jag vaknade igen var jag behagligt varm och kände mig rätt nöjd med dagen och så tog jag det lugnt med Criminal Minds resten av kvällen.

Inga kommentarer: