onsdag 9 november 2011

Träning i vardagsrummet

På tisdagen fick jag besked från Hammarby församling att gravstenen var undanställd men fortfarande kvar hos dem, så nu hade de plastat in den för att den inte skulle skadas. S bror i Finland hade också ringt dem insåg jag när jag pratade med honom och han hade beordrat dem att ställa tillbaka stenen, kosta vad det kosta ville och vad jag förstår gick de med på det. De sa att de skulle skicka papper till oss båda så att vi från och med nu kunde vara gravrättsinnehavare med delat ansvar. Jag vill inte få det fulla ansvaret för graven, jag brukar bara åka dit ett par gånger om året.

På kvällen skulle svägerskan E komma förbi för att köra ett kort träningspass med mig eftersom hon ville testa passet innan hon skulle hålla det inför en massa människor på hälsomässan. Jag kände mig fortfarande krasslig utan att vara direkt sjuk, lite värk, frossa och öm hals, men på dagen hade jag i alla fall bokat ett läkarbesök för att förhoppningsvis få en remiss till att ta bort mina halsmandlar.
När E dök upp visade det sig att hon hade min lille brorson G med sig och det var ju mysigt, han har aldrig varit hos mig tidigare. Medan vi gjorde passet fick Turre vara i gästrummet bakom grinden för hans skull och för att jag skulle kunna slappna av. Vi stod i varsin ände av vardagsrummet jag och E och mellan oss på golvet satt G. Han satt så snällt och tyst och bara tittade på oss medan han lekte med sin snuttefilt. Passet var bara 12 minuter vilket var anledningen att jag tordes testa det trots att jag inte kände mig riktigt fräsch. Det är ju inte direkt ett pass man blir genomsvettig och andfådd av, men nog kände jag det i flera olika muskler i alla fall!
E säljer olika träningsredskap som hjälper till att träna upp bål- och ryggmuskulatur bland annat och gör att man blir stabilare, får bättre hållning och håller ryggen hel.
http://www.jemksweden.se/
Ett av redskapen jag är lite fascinerad av är Flexi-Bar, den är kul att träna med och man känner effekten i flera muskler samtidigt.
Det är en glasfiberstav med gummityngder i vardera ändar och ett handtag i mitten, sen ska man sätta den i svängning, vilket kräver arbete i både större och mindre muskler eftersom du inte bara ska få igång svängningen utan också hålla kroppen stabiliserad under tiden.

På kvällen sen så filade jag till kedjan på motorsågen, tanken är att använda den till helgen så med tanke på mina sena morgnar och den korta stunden per dag som vi har dagsljus så är det lika bra att ha det gjort.

Inga kommentarer: