måndag 28 november 2011

Hem till värmen


När vi gick upp 6.20 på morgonen på söndagen hade jag sovit i knappt 3 timmar. G hade fixat med hotellet att de ordnade en enkel frukost åt oss trots att det var tidigare än vad de normalt serverar den. Jag tog en mugg kaffe och åt min gamla pizza till frukost eftersom alla pålägg var söta...
Vi åkte mot flygplatsen vid 7 och var framme ganska snabbt. Det var fortfarande en massa frost på bilarna på hyrparkeringen där.

Folk tycktes tro att det var en solsemester jag skulle på, men det är kallt i Italien också på vintern.
När vi kom till flygplatsen hittade jag slutligen ett mjukisdjur till mamma, men så betalade jag 200:- för det också.
I kiosken hittade jag spelkort i plast och jag och mamma har letat efter såna sen jag var barn, hon hade två kortlekar med plastkort och de var utslitna och vi ville ha nya. Först nu hittade jag det alltså och trots att de kostade nästan 75:- per kortlek så köpte jag 3 stycken, 1 till mamma och 2 till mig.
Jag köpte en laxsandwich och en Red Bull att ta med mig på planet och strax senare var det dags att gå ombord. Jag och A hamnade bredvid varandra och G på andra sidan gången, GF satte sig långt fram i planet, jag antar att han behövde vara ensam en stund.
Jag åt min macka och sen somnade jag och sov ett bra tag tills jag blev väckt av ett jäkla sudsande upp och ned. Jag är inte van vid sån turbulens och jag vet inte om det är Ryanairs plan eller om det bara råkade vara sånt väder, men det visade sig blåsa en hel del när vi väl landade. Jag kan inte säga att jag blir rädd direkt när det hoppar sådär, men när jag inte vet varför och det inte brukar vara så, då blir jag lite nervös i alla fall.
När vi kom fram gick GF och hämtade bilen och efter att GF köpt en varsin kaffe latte åt oss så åkte vi mot Norrköping. Det kändes lite dumt att åka söderut när jag egentligen skulle norrut för att komma hem, men bilen stod ju i GFs garage.
Alla var trötta och satt tysta den knappa timmen det tog att åka till Norrköping och sen lastade vi grejerna i min bil, kramade GF och åkte tillbaka norrut. Jag och A var hungriga så vi stannade vid Max och handlade hamburgare i Drive In och sen åkte vi hemåt.
För att hitta bästa vägen in till Centralen från E4an så använde jag navigatorn och den skickade in oss någonstans på söder och vi hamnade i kö in till stan, kan det verkligen vara snabbaste vägen in till Centralen?
Till slut var vi framme i alla fall och jag släppte av G och A där och sen åkte jag vidare hemåt.

Jag hämtade Turre på vägen och sen hoppade jag rätt i säng för att få sova en stund. När jag vaknade någon timme senare mådde jag mycket bättre och gjorde en nudelsoppa till middag och sen betalade jag räkningar och tittade på Familjen Macahan.
Till efterrätt gjorde jag en smoothie

Inga kommentarer: