onsdag 23 november 2011

Vägen till Italien går genom Norrköping

På onsdagen försov jag mig något ruskigt och skyndade iväg till jobbet. Jag fick trots allt gjort det jag skulle och det var ju bra eftersom jag tagit semester resten av veckan. Jag och F åt lunch på sushirestaurangen och upptäckte att de satt upp nya lyktor nedåt stationen. Det är ju kul att de uppmärksammar att Optimus låg så länge där nere, men visst hade det varit roligare om de sparat ett av de vackra trähusen..?
På vägen hem från jobbet hämtade jag A och G som tagit tåget till Väsby för att jag skulle slippa sitta i köer in till stan och ut ur stan för att hämta dem.
Vi åkte förbi och lämnade Turre hos mamma och sen åkte vi hem till mig och de tog en kopp te medan jag duschade. Jag kunde inte låta bli att känna att jag glömt att packa något och strax efter att vi åkt hemifrån insåg jag att jag glömt extra-batterierna till kameran... Men kanske skulle det gå ändå?
Vi behövde alla äta innan vi åkte så vi åkte ned till Restaurang Tiger som har väldigt fin Thaimat. Jag valde scampi i lime och kokosmjölkssås, det är fin, fint. De andra var också nöjda och på Tiger lagar de allt först när man beställt maten och ändå var vi därifrån ungefär 45 minuter efter att vi kommit in och hann därmed till Teknikmagasinet innan de stängde klockan 19. G ville köpa högtalare till sin telefon eftersom min bilstereo är paj. Exakt klockan 19 rullade vi ut från Väsby Centrums parkering och åkte mot Norrköping och GF. På vägen satt jag och A och snackade skit medan G somnade i baksätet med musiken på så hög volym att vi hade svårt att höra varandra i framsätet.
Klockan 21 kom vi in i Norrköping och trots att vi hade navigator och dessutom GF i telefonen så lyckades vi inte hitta till McDonalds där vi skulle mötas upp. Men slutligen visade det sig att vi låg precis bakom honom på vägen och han dirigerade oss in till McDonalds medan han körde ett snabbt ärende. När vi mötte upp på McDonalds några minuter senare fixade han en kaffe latte vardera åt oss eftersom han hade kuponger till det och jag och han åt lite, de andra avstod.
När vi kom hem till GF ramlade vi ned i varsin fåtölj och GF packade och spelade lite Bob Marley för oss. Jag blir lättad och glad att han satte musiken på så pass låg volym att man inte stördes eller blev stressad av den samtidigt som man hörde den utan problem. Ni anar inte hur ovanligt det är!
Innan vi gick och lade oss tog vi en kopp te i köket och gick igenom resvägen för de närmaste dagarna på en karta och på google maps.

Vi som inte varit med och planerat resvägen hade lite svårt att se hur detta skulle gå ihop, men det är ju fördelen med att bara vara "bihang" man behöver inte ta något ansvar för sånt. Så jag bestämde mig för att släppa det och se vad som hände.
Vi kom inte i säng förrän vid 1, som tur var har ju GF flera barn som bor hos honom på deltid så det fanns gott om sängar för oss alla.
Innan jag gick och lade mig påminde jag GF om att släcka ljusen eftersom han upptäckt att han låtit dem brinna när han gått hemifrån tidigare. Men sen när jag gick upp vid 2 för att gå till toaletten så såg jag att han lämnat dem trots allt...
Jag hade svårt att sova, till viss del för att jag är ovan vid att dela rum och jag var rädd att störa A med mitt hostande eller kanske snarkande.
Men till slut så sov jag i alla fall ordentligt.

Inga kommentarer: