måndag 14 november 2011

Kan man plocka svamp i november?

På lördagen tog jag sovmorgon och åt sen frukost och sen tog jag svampkorgen och hunden och packade in dem i bilen för att åka till skogen. Jag resonerade så att om det inte varit riktigt kallt ännu borde det fortfarande finnas svamp i skogen... och jag älskar ju att plocka svamp. Jag åkte iväg till Arlanda-skogarna och traskade rakt in där jag hittat som mest svamp sist jag var där. Det tog ett tag med sen började jag hitta enstaka svampar. Jag var bara ute i lite drygt en timme för det blev snabbt mörkt, det är nackdelen med att vara trött på morgnarna... Men jag hittade nog runt 5 liter i alla fall och huvudsaken var ju att vi fick firsk luft, motion och lite svamp i alla fall.


På vägen in i området hemma såg jag H och P som har stallet och jag stannade och frågade dem om vem som tagit ned slyet utefter vägen och om de trodde att man kunde ta för sig av det. De sa att det var E-On som gjort det och att de lämnade allt liggande sist de gjorde det, länge i alla fall.

När jag kom hem satte jag igång att rensa svampen direkt, under tiden tittade jag vidare på Criminal Minds. Det tog inte så lång tid att rensa svampen men jag tog en liten paus och åt nudelsoppa emellan.

Under kvällen försökte jag övertyga mig själv att man bör hitta på nåt annat än att sitta hemma och uggla ensam på en lördagkväll, men jag hade inte energi att ens ringa någon och se vad den höll på med. Jag hade inte ens energi att bjuda hem någon och än mindre att gå utanför dörren själv.
Senare på kvällen lyxade jag istället till det med en svampmacka, men den var inte så god som jag hade förväntat mig och jag blev illamående och lämnade nästan halva.
Fast jag var så trött och energilös kom jag förstås inte i säng förrän alldeles för sent, runt 4 kanske.

Inga kommentarer: