måndag 21 november 2011

Hur får man in en mormor i en Ford Focus?

På söndagen vaknade jag inte förrän vid 12 ungefär och smsade J direkt. Hon hade ju lovat att umgås med både mig och sin mormor den här helgen och hennes pappa hade ju stannat en extra dag, ja, det är inte lätt att vara så populär... Hon och hennes mormor höll på att städa lägenheten efter renoveringen men hade inget emot en fikapaus på kondis. En halvtimme senare mötte vi upp på konditoriet och tog en räkmacka och en kaffe var. Min räkmacka smakade lite underligt så jag åt inte upp hela, jag vet ju av erfarenhet att det här konditoriet inte gör nya mackor och bullar varje dag. De säljer ju till och med dagsgamla semlor under semmelsäsongen... då kan man ju lika gärna handla på Ica.
Jag behövde åka till Ikea och J och hennes mormor var inte sena att hänga på, så medan de åkte hem och lämnade bilen så åkte jag till Sörab och kastade min gamla våg, de gamla datorhögtalarna och lite tomflaskor. Det var kö in på Sörab så jag ställde bilen vid sidan av vägen och promenerade in.
Sen plockade jag upp damerna och så åkte vi till ikea.
Jag handlade lite fler glasburkar till svamp, te och pasta, var jag ska förvara dem vet jag däremot inte. Just nu står det en massa burkar på diskbänken.
Jag köpte i alla fall glasburkar, matlådor i plast, krokar till badrummet, några handdukar, virkade korgar till badrummet, en salladsslunga som inte fungerade visade det sig och så köpte jag en ny TV-bänk. Den jag hade var stor, låg och väldigt svår att hålla ren. När man dammtorkade den blev den skummig och sen satt dammet kvar i "porerna" på plastlaminatet. Nu hittade jag en mycket snyggare, mindre, högre och mer lättstädad variant för 299:-.
Till slut var vi tillbaka till bilen och pressade in mormor och alla saker i baksätet och så åkte vi hemåt.
När jag åkte hemåt var jag helt slut och ögonen ville bara ramla ihop, men istället åkte jag in till Ica och handlade några nödvändigheter. Sen åkte jag hem och började förbereda middag åt mig och J. När hon skjutsat hem mormor skulle hon komma och äta risotto hos mig, hon hade också lovat att ta med laxfilé åt oss.
Vad hon inte visste var att det var henne vita vin sedan i somras som jag baserade risotton på! Risotton blev bra men jag brukar använda hönsbuljong, inte kycklingfond i den och fonden visade sig inte vara riktigt lika salt och kryddig så det blev inte riktigt samma sak, men rätt gott i alla fall, J var väldigt nöjd med middagen i alla fall.
Sen satt vi bara och jäste i soffan en stund och sen åkte J hemåt och jag satte igång med att packa upp sakerna jag handlat. Jag flyttade den torkade svampen från plastpåsar till glasburkar eftersom det inte ska vara bra att ha dem i påsar och sen gjorde jag detsamma med både det gröna teet och det svarta earl grey jag älskar.
Slutligen skruvade jag ihop TV-bänken och efter lite pysslande lyckades jag få DVD-spelare och trådlösa modem och grejer på plats och
utan några större sladdhärvor kvar. Det visade sig att denna mindre TV-bänk svalde fler DVD-filmer och grejer än den andra bara på grund av konstruktionen och dessutom ser den renare och snyggare ut, jag är jättenöjd och vilket ansiktslyft vardagsrummet fick för 300:-.
Sen tog jag det lugnt och tag fram en ny TV-serie jag blivit rekommenderad, Hung. Den var rätt roande faktiskt fast jag blir lite frustrerad att inget tycks gå hans väg, lite samma känsla som jag fick av Kalle Anka serier när jag var barn, att han liksom aldrig kunde få lyckas...

Inga kommentarer: