tisdag 18 januari 2011

En rätt bra dag

Jag glömde berätta att det plötsligt fanns bilder på Facebook på måndagen från vad som sades vara visningslägenheten i Avatara, Mae Phim. Jag blev tidigt tillfrågad om min lägenhet kunde användas som visningslägenhet så om jag inte är helt ute och cyklar så är det faktiskt min lägenhet ni ser på bilderna! Det känns väldigt häftigt att det är så gott som klart alltihopa, tiden har gått fort fast man har väntat tycker jag. Jag vet inte när jag egentligen har tillgång till lägenheten, kanske är det inte förrän i höst? Tids nog får jag väl veta i alla fall och då försöker jag nog åka ned för att känna på hur det känns att ha ett boende i ett annat land. Kanske bör jag köpa mig en moppe också så att jag kan ta mig runt ordentligt?

På lunchen åkte vi ned till Olive House och maten var okey fast inte lysande. Jag och brorsan blev sura eftersom en karl som satt ensam vid ett 4-bord och petade tänderna efter maten vägrade erkänna att han var klar och att ge bordet till oss. Slutligen fick vi sätta oss i deras pubdel istället och där var mörkt som på kvällen och det gjorde mig ännu surare eftersom jag blir yr och lite illamående av sånt ljus. När de på begäran tände upp lite blev jag gladare. Efter lunchen hade de endar en del ärenden så jag gjorde ett jag också. Jag skyndade mig in på Stadium och provade 3 par träningsbyxor. Ett par var oerhört sköna men om jag skulle visa mig bland folk i dem så skulle nog de flesta närvarande få en obehaglig chock, för snygg var jag INTE i dem. Valet föll slutligen på ett annat par som inte heller satt snyggt, men som jag om jag försöker tänka på annat kanske kan komma undan med på gymmet... Jag köpte också 3 par träningssockar eftersom de strumpor jag har är tunna allihopa.
På eftermiddagen visade det sig att det fattades lite grejer till nödpackarna vi håller på att göra, så jag åkte till bygghandeln och köpte eltejp och beställde Moraknivar. Sen åkte jag till ICA för att köpa tepåsar. När jag ändå var där gick jag in på Intersport och tittade på deras gåband och fick prova det. Jag tyckte inte om det, det kändes ostadigt under fötterna och det kändes nästan som om man halkade för varje steg. Kanske borde jag ha provat en lite längre stund men jag var stressad och varm och behövde komma hem innan jag skulle till gymmet.

Jag hann hem och mata katten och hunden och slängde i mig en Wasa Sandwich och sen lade jag mig ned i 20 minuter, sen var det dags att åka till gymmet och den inbokade spinningen. På Medley tycks de inte ha någon gradering på passen och det här passet var nog i tyngsta laget för mig som är otränad, särskilt som jag inte hann värma upp ordentligt eftersom jag kom precis i tid. Det var kö vid incheckningen och sen var det upptaget på toa och jag var kissnödig. Slutligen gav jag upp eftersom killarna före mig på toa tydligen gjorde något mer tidskrävande än att kissa, så jag kom in i spinningsalen precis i tid, men fortfarande kissnödig... I början av passet kämpade jag mot mjölksyran från helvetet men sen släppte det slutligen, fast utmattad blev jag ändå. Efter passet och strechningen var lårmusklerna fortfarande i spasm så jag gick på löpbandet i 5,5 km/h i 15 minuter och det hjälpte. Efter en stund var musklerna avslappnade igen. Sen åkte jag hemåt och gick bara in och hämtade reflexer och sen tog jag och Turre en promenad runt kvarteret, det tar inte mer än kanske 10-15 minuter men det hjälpte lårmusklerna ytterligare. Tänk vad avskrittning är viktigt ändå. Hade jag ens kommit på tanken om jag inte haft häst större delen av livet? Förr brukade alltid H skritta av mig efter att jag cyklat fram och tillbaka till Friskis och Svettis och kört ett pass, men då bodde vi mer eller mindre grannar och hon hade också en hund då.
Sen lagade jag mat efter att jag duschat trots att jag egentligen inte orkade, tigerräkorna jag hade tinat skulle nog inte klara en dag till. Alltså hackade jag ½ gul lök och 4 vitlöksklyftor och fräste det i lite margarin, sen slängde jag i räkorna och fräste på lite till tillsammans med halverade cocktailtomater, jag hade i lite salt och vitpeppar och sen hällde jag på vispgrädde och kokade upp, slutligen hade jag i färsk, sköljd spenat och rörde bara om och sen hällde jag i den kokta, färska pastan och rörde om. Det blev riktigt gott faktiskt och fort och enkelt var det trots att det inte låter så.
Medan jag åt tittade jag på filmen "Catch and release" med Jennifer Garner. Ännu en film jag inte hittat någon annan som gillar, men jag tycker att den är jättesöt!

Inga kommentarer: