onsdag 5 januari 2011

Panikjobb

Natten till onsdagen kunde jag inte heller somna utan var vaken till 6 på morgonen eller nåt sånt så jag kom inte upp förrän 12.45 eller nåt sånt. Jag åt frukost och satt i godan ro och tittade på de sista avsnitten till How I Met Your Mother säsong 1 när jag av någon anledning insåg att det var den 5:e idag... Panik! Jag skulle ju skriva en offert under ledigheten (på eget bevåg alltså) och det var en svår offert också, väldigt komplex. Efter ett telefonsamtal till pappa (min högsta chef) bestämde vi att jag skulle åka till jobbet och fixa problemet, det var ju inte försent förrän vid midnatt och klockan var ju "bara" 16. Sagt och gjort, jag grävde fram bilen (igen) och åkte till jobbet. Det visade sig vara så att det förberedande jobbet jag gjort före jul faktiskt hjälpte en hel del och resten kunde pappa hjälpa mig med per telefon. När jag ändå hade ångan uppe gjorde jag en offert till som det inte var så lång tid kvar på heller.
Nöjd med mig själv postade jag offerterna och åkte hem. Jag hoppades på att någon skulle vilja leka med mig eftersom nästan alla är lediga imorgon torsdag, men icke sa nicke. Alla var upptagna, sjuka eller helt enkelt trötta eller ointresserade.

Det var 0 gradigt idag så snön har blivit som sorbé och jag kom inte upp för min uppfart med bilen när jag kom hem hur mycket jag än försökte. Gruset har inte frusit alls utan blandar sig med snön i nån mjukfryst röra och gör det svårare att komma upp för backen, inte enklare. Så jag fick lämna bilen nedanför backen och hämta snöskyffeln och sen jobbade jag mig svettig och med lite skicklighet (tur?) kom jag upp för backen vid nästa försök.

Jag hade ju ingen att umgås med så alltså jobbade jag vidare med min envisa dator som hävdade att den inte hade någon kontakt med internet trots att det stod utmärkt kontakt och nu är jag äntligen ikapp med bloggen och slipper kanske tjat från T... he he. Fast det är faktiskt kul att folk saknar bloggen när jag inte skriver!

Det var dags för middag och jag hade en del rester av grönsaker i kylen och bestämde mig för att använda dem. Jag kokade äggnudlar och sen fräste jag salladskål i strimlor, sockerärtor, bambuskott, gul lök, groddar och burkchampinjoner. Sen rev jag ned en hel del färsk ingefära, pytsade i några teskedar tamardind, vitpeppar och en sorts buljongpulver som jag köpte i Thailand. De använder det i bland annat stekta grönsaker och det blir väldigt gott. När allt var klart vände jag ned de avrunna nudlarna.

Inga kommentarer: