fredag 14 januari 2011

Andas ut

På torsdagen sprang alla om varandra på jobbet och försökte få sina grejer att bli prioriterade. Det gick inte jättebra för mig men jag tog tag i en del saker själv trots att jag inte riktigt hade tid och sen de saker som jag inte kan/får göra själv klämdes in så att jag fick iväg allt.
Jag var alltså ganska nöjd med mig själv när jag åkte från jobbet på eftermiddagen.

Under dagen hade jag också mailat med svägerskan och kommit på att Friskis och Svettis inte längre bara har sina klassiska jympapass i Väsby, de har en hel egen anläggning med olika gruppass och gym och där är det betydligt billigare att tärna än på både Medley och SATS. Alltså snackade jag med dem på telefon och de sa att jag förstås var välkommen ned för att snoka.
Jag åkte alltså ned till F&S efter jobbet och tassade runt i strumplästen och kikade på gymmet och omklädningsrummet och lite så. Jag upptäckte att de hade runt 6 skåp i omklädningsrummet vilket ju inte är värst imponerande, dessutom är omklädningsrummet väldigt litet. Men, även om omklädningsrum och gym var små så kanske det inte behövs mer? Det var nämligen inte en människa i gymmet och bara en i omklädningsrummet. Men nu var ju klockan kanske 16.30, det är säkert mer folk på kvällarna. Dessutom får man inte förboka plats i gruppträningen utan måste vara där en halvtimme innan för att vara "säker" på att få en plats. Men tänk vad störande om man räknat med ett pass och sen är det fullt...
Jag är splittrad. Om det oftast är sådär tomt därinne så funkar det bra för mig, men är det fullt så trängs jag kanske hellre på någon av de andra anläggningarna...

När jag kom hem började jag med att tända i kaminen, nu hade temperaturen sjunkit till -11 och jag hade inte eldat på 2-3 dagar eftersom jag varit hemma så lite. Det känns meningslöst att elda när man kommer hem sent, värmen är ändå borta till morgonen efter. Sen började jag röja i röran som blivit under de senaste dagarnas gästspelande hemma. All disk hade bara hamnat på hög i köket och soppåsen var full och därför hade det hamnat skräp på diskbänken. Jag trivs ju inte i röra och i mina ögon var det här inte bara rörigt utan rätt äckligt faktiskt. Alltså började jag röja upp i köket och for runt i huset och torkade, diskade, fyllde på matskålar och tömde sopor. Då ringde och undrade om jag ville ha mat. Jag ville väldigt gärna umgås med henne men jag var nu desperat efter lite ordning hemma och det kändes jobbigt att lämna städningen så jag tackade nej. Vi pratade en stund tills vi båda var för distraherade med annat för att verkligen lyssna på varandra så sen återgick vi till vårt. En stund senare var köket skinande rent och resten av huset var prydligt. Då gick jag och rotade fram min träningsväska som stod längst upp i garderoben bakom alla julsaker. Då upptäckte jag att jag tydligen använt låset jag haft på den till något annat, så nu måste jag köpa ett nytt lås pronto så att jag kan låsa in mina grejer imorgon på SATS. Förr hade de lås till salu i receptionen, men det vågar jag inte chansa på.
Jag tvättade två maskiner tvätt och fick rent min pyjamas och extra morgonrocken, imorgon ska jag byta lakan och dra ur lakanen ur gästsängen och tvätta dem så att de är rena till nästa gäst.

Inga kommentarer: