måndag 17 januari 2011

Igång med första träningen

På fredagen var det stressigt på jobbet men det gav utdelning, allt som skulle iväg gick också iväg. Jag kunde gå hem på eftermiddagen med gott samvete inför helgen.
Innan jag åkte hem åkte jag ned till Teknikmagasinet i Väsby Centrum och köpte hänglåset så som jag planerat. När jag kom hem satt jag på framverandan en stund och sparkade boll åt Turre. På något vänster lyckades han trassla in sig i lampnätet som jag har över busken utanför och ju mer han försökte ta sig ut dessto mer fastnade han. Själv hade jag tofflor på mig och ville inte vada ut i djupsnön för att lossa honom, så jag kollade så han inte gjorde illa sig och hoppades på att han skulle komma loss av egna krafter. Under tiden skrattade jag så tyst jag kunde för att inte genera honom och tänkte på hur vi brukar säga att han liknar en gädda, jag kan lova att mer lik en gädda än så har han nog aldrig varit. Slutligen kom han loss i alla fall och vi gick in och vilade en stund inför träningen. När jag vaknade till liv åt jag lite av resterna från torsdagens lunch och packade sedan ihop mina grejer, stängde in Turre i buren eftersom det var för kallt för honom att sitta i bilen och sen åkte jag ned till SATS.
De hade bokat in mig på ett provpass, cykel/core klockan 17 på fredagen och med tanke på att jag inte gjort ett enda dugg på ungefär 2 år så var jag lite nervös för hur det skulle gå. Men jag började på lågt motstånd på cykeln och kunde höja lite vartefter, dessutom klarade jag alla de intensiva partierna med ökat tempo och att cykla stående. Det kändes väldigt bra att vara tillbaka och jag blev förvånad över hur mycket ork jag hade, dessutom återhämtade jag mig fort och det tyder ju ändå på nån slags grundkondition. Core är ett pass där man ska träna upp framförallt mage och rygg och tänk vad saker och ting har utvecklats på bara 2 år. Nu har de mycket effektivare övningar för magen som inte gör ont i nacken på mig, det gillade jag. Däremot hade jag lite svårt med vissa av övningarna eftersom de bygger på att du kan hänga på dina axlar. Mina har jag problem med och det tog inte lång tid innan de började värka så att jag inte tordes göra de övningarna något mer. På det stora hela var det däremot riktigt bra. Efter core-passet gick jag till gymmet och gick 30 minuter på löpbandet i en hastighet av c:a 6 km/h. Ibland lite långsammare och ibland med större lutning uppför. När jag var på väg att lämna gymmet sprang jag på J och bytte några ord.
Min slutsats är att det är hög kvalité på gruppassen på SATS, att personalen är bra, det känns som hemma, det är normala, trevliga människor som tränar där, det är inte för trångt och jag känner dessutom en hel del folk som tränar där.
De är däremot en hel del dyrare än Medley som också kan erbjuda simning och annan vattenträning.

På vägen hem stannade jag på Sushi-Restaurangen på Centralvägen i Väsby, de har väldigt bra sushi. Där köpte jag en 12-bitars laxsushi och köpte till en extra strut eftersom killen före mig i kön pratade sig varm om den, tydligen är den nån specialgrej som inte finns med på menyn.

När jag hade duschat och sedan ätit den första hälften av min sushi så bytte jag lakan i sängen och tvättade alltihopa och sen tvättade jag min mikrofleece-morgonrock också.

Inga kommentarer: