lördag 1 januari 2011

Pyjamasparty

Jag var och handlade ju några dagar före jul och köpte bland annat en stor låda med köttfärs. Jag får alltid lite ångest när jag gör sånt eftersom köttfärs blir dåligt snabbt och bör antingen användas eller frysas och vilket av alternativen jag än väljer så blir det problem eftersom frysen är smäckfull. Var göra av maten man lagat av den? Var göra av färsen om man inte lagar till den?
Jag satte alltså igång att laga till en tredjedel av färsen och gjorde då köttfärssås igen eftersom det är det enda jag egentligen tycker är gott då det gäller köttfärs. Det blev en massa sås och räckte till 3 lådor och en middag med makaroner och köttfärssås och en form med lasagne. Makaronerna hade jag hittat på Citygross och är den där typen som ser ut som en telefonsladd, jag tror jag berättade om dem tidigare?
Jag älskar dessa makaroner och har letat förgäves i flera år och nu hittade jag dem alltså.

Sent på kvällen dök E från Linköping upp precis så som vi planerat. Hon var på en Stockholmsturné och skulle stanna en natt hos mig. Eftersom det var så pass sent då hon dök upp (22.30) så räckte jag henne ett par pyjamasbyxor och en morgonrock och lät henne veta att det var ett pyjamasparty vi skulle ha.
Hon hade med sig ett gäng ostar och vi snackade och åt ost och kom inte i säng förrän vid 2, eller var det kanske till och med 3?

Innan vi gick och lade oss borstade jag katten och klippte klorna på hunden, även de måste ju bli lite nyårsfina.

Inga kommentarer: