söndag 9 januari 2011

Biodags

På torsdagen var det trettondagen, det betyder att det var tretton dagar från jul och ledigt eller så är det helt enkelt ett sätt att fira att de vise männen äntligen tagit sig fram till Jesus... Lediga var vi i alla fall de flesta. Jag vaknade i rimlig tid och skickade sms om frukost på fiket till L och A igen men fick inga svar, så jag satte mig och åt frukost framför TV:n istället. Jag var så gott som klar när L ringde och undrade om jag hunnit äta. Men vi bestämde oss ändå för att ses för en fika, L kollade att de hade öppet innan dock, så att vi skulle slippa åka runt och leta ett öppet fik.
Jag köpte en latte och en semla men lyckades inte få i mig mer än knappt hälften av endera.
Sen gick vi en kort promenad i snöfallet för att handla på tobaksaffären och så var vi in och tittade lite i en porslinsaffär som bara säljer en massa skräp enligt min smak.

På eftermiddagen skulle jag möta upp i Kista Centrum med en annan L, en hästkompis, för att se Narnia - The Voyage of the Dawn Treader. Det fanns två lådor att välja 3D glasögon ifrån, en som det stod barn på och en som det stod stora barn och vuxna på. Jag tog förstås den som det stod vuxna på, kanske var det där jag gjorde fel. Jag har ju ganska tätt mellan ögonen och kanske var det det som gjorde att jag såg dubbelt hela filmen och blev yr, lite illamående och väldigt trött i ögonen. Jag har ju sett både 3D och 4D förr och vet att det inte är några problem, men det här är också första gången det funnits mer än en storlek på glasögon. Man ska ju följa sin första instinkt det hävdar jag ju alltid, varför tog jag då inte ett av varje par som var min första tanke? Nu satt vi ju mitt i en rad och jag kunde ju inte gärna gå ut mitt i filmen för att hämta ett annat par. Filmen var helt okey, men jag måste erkänna att jag hade lite svårt att hänga med eftersom jag inte såg så mycket. Det som slog mig är hur stor tjejen som spelar Lucy har blivit och hur söt hon blivit också. En annan sak jag gillar är byxorna de har på sig, jag gillar modellen och tycker dessutom att de är ganska smickrande, hoppas att de blir moderna!
Annars tycker jag att de har börjat slarva med vissa saker nu när de kommit till tredje filmen i serien, Faunerna har nu bara lurviga byxor på sig och är inte så noggrannt sminkade och animerade som de var i första filmerna, samma sak gäller kentaurerna, de är inte alls lika bra nu som förr och även Aslan ser mindre verklig ut än tidigare. Jag kan förstå att kvalitén höjs vartefter, men att det skulle vara det motsatta det har jag svårt att förstå och acceptera.

2 kommentarer:

Linda sa...

Gud vad tjusiga vi är in våra fina glasögon :)

Nova sa...

Japp, skitsnygga!