söndag 23 januari 2011

Bastubad är bästabad

På fredagen blev det den vanliga ruschen för att få klart och iväg det sista före helgen och det gick vägen. Jag kom iväg rätt tidigt trots allt och åkte hem trött så att jag nästan vinglade. Helgerna är nödvändiga för att jag ska komma ikapp med sömnen, jag antar att det låter som om jag sover rätt mycket, men totalt så blir det inte särskilt mycket och jag anläder alltid till helgen med en ganska stor sömnskuld. Jag tog mig alltså en tupplur när jag kom hem och då såg det ut såhär, katten på ena sidan benen och hunden på andra. Det är riktigt mysigt ända tills man behöver gå upp för att gå på toa eller nåt, då känner man sig jättetaskig när man måste väcka dem.

Sen tog jag det lugnt större delen av kvällen och tittade på några filmer, 28 Days med Sandra Bullock, The Bucket List med favoriten Morgan Freeman och senare på kvällen Kärlekens Båda Ansikten med Barbara Streisand och Jeff Bridges. Alla tre är lite feel good-filmer, även om 28 days kanske egentligen inte borde räknas som det.
Senare på kvällen hörde S av sig, hon är från början en kompis, kompis och hon hade bjudit in mig till att basta på kvällen. Vi hade bestämt att det skulle bli ganska sent eftersom hon skulle hämta sina föräldrar på Arlanda innan. Alltså satte jag mig i bilen vid 21.50 ungefär och åkte mot Sollentuna medan jag snackade med Ju i telefon, kanske var det därför jag hade svårt att hitta fram trots att jag använde mig av navigatorn? Slutligen var jag framme i alla fall och vi gick och satte igång bastun och så gick vi in till S och snackade skit och hon bjöd på en supergod avocadodip hon gjorde på några minuter, till det serverade hon nacho-chips, det var gott!

Sen gick vi och bastade, båda har långt känsligt hår så vi tvättade håret innan vi gick in i bastun och satte i balsam och lät det sitta i när vi bastade. Vi satt rätt länge men sen blev det varmt och vi gick ut och duschade. S kände sig yr och vimsig så vi öppnade ytterdörren på vid gavel för att vädra ur värmen och ta in frisk luft, sen hällde hon i sig ½ liter vatten eller nåt och en stund senare mådde hon bättre.
Sen gick vi in och tog ett glas vatten till medan vi snackade om resor vi gjort eller vill göra.

Sen åkte jag hem och såg klart på Kärlekens båda ansikten medan jag åt lite edamamebönor och jag kände mig alldeles skinande ren.
Jag letade egentligen efter PS. I love You bland mina nästan 800 filmer, men hittade den inte.

1 kommentar:

Eva in Athens, Greece sa...

Myys med vovven och katten i sängen! Vår hund är dock för stor för det, men när vi hade katt sov han förstås ofta i sängarna - saknar vår kisse!