lördag 1 januari 2011

Lördag med förhinder

Tanken var att hela kompisgänget skulle gå ut och äta tillsammans på juldagen. L hade fixat och donat och fått ihop alla och bokat bord, fått återbud från restaurangen som saknade kock och fått boka på ett annat ställe, men biljetter för att gå in på första stället var vi ändå tvungna att betala för om vi ville gå dit senare. Jag är lite anti att gå ut i Väsby och att betala 150:- för det är ännu ett bett i ett surt äpple. Men eftersom jag tycker att det är värt 150:- för att hänga med dessa kompisar även om det inte är värt det för att gå in på det stället, så tackade jag ändå ja.
syrrans inrådan hade jag använt större delen av dagen till att granska sminkvideos på youtube, ja, alltså såna där de visar en hur man gör olika sminkningar och så. Det är privatpersoner, ofta ganska unga, som lägger ned en massa jobb på att göra dessa videos och de håller väldigt hög kvalité! Men... det ser så attans lätt ut, men det kan jag lova att det inte är, inte någonstans alls...
Jag gjorde två olika sminkningar efter att ha vänt upp och ned på hela sminkkorgen jag har och den är stor kan jag lova även om jag använder bara en bråkdel av det som finns där i.
Dessa två sminkningar såg inte det minsta ut som de skulle, det vill säga så som tjejerna såg ut när de var klara i videon, ändå tyckte jag att jag gjorde precis som de. När jag sminkat av mig två gånger var jag så öm om ögonlocken att jag insåg att det inte kunde bli fler övningssminkningar den här dagen om jag skulle kunna gå ut på kvällen. Jag skulle hämta L och T vid 19.45 och vid 19.15 det vill säga när jag är så gott som klar att åka hemfrån, då ringer J och säger att L är magsjuk och att T stannar hemma med henne. Normalt skulle jag tycka att det var lite overkill att stanna hemma med en sjuk partner, men L brukar svimma åt höger och vänster när hon mår dåligt så i det här fallet var det ett helt självklart beslut av T. En av de andra killarna hade också blivit plötsligt magsjuk och kvar var alltså jag och J och han undrade om jag tänkte gå ut eller inte. Dessutom sa han att han tänkte försöka sälja de andras biljetter under kvällen och på nåt sätt missförstod vi varandra och han hämtade och sålde alla biljetter utom min. Senare ringde L och sa att magsjukan kommit väldigt plötsligt och mer hann hon inte säga innan hon var tvungen att springa och spy igen. Senare sms:ade jag och T ringde upp och sa att han kunde möta mig vid grinden med biljetten så att jag kunde åka ned till puben och lämna den till J med hoppet att han kunde sälja den åt mig, vilket han lovat att försöka göra när vi pratat igen en stund tidigare. Alltså klädde jag på mig och åkte till T, han kom ut i snöfallet och vi bytte ett par ord och sen åkte jag ned till puben för att möta upp med J. Han satt helt själv vid ett bord och väntade på tjejerna han skulle ut med så jag köpte en cola och satte mig och höll honom sällskap, sen åkte jag hem igen efter att först ha bytt ett par ord med min granne, trodde jag. Det visade sig att de sålt huset och flyttat och jag har inte märkt något alls. Nåja, jag tycker att han är jättetrevlig, men hans fru hatar mig så vi har ju ändå inte umgåtts någonting, så det gör ingen skillnad för mig.
När jag kom hem satte jag mig och tittade på Criminal MindsDVD, det är läskigt hur paranoid man blir av den serien...

Inga kommentarer: