fredag 21 januari 2011

Lugn hemmakväll skönt ibland

Tempot på jobbet är högt just nu och även om jag får göra en del problemlösningar och planering och sånt så adderar det bara till att det känns som om man faktiskt har uträttat något när man kommer hem. Vi har massor att göra men lyckas ändå ordna lösningar åt kunder som har bråttom med grejer, det känns bra att ge fin service!
Jag stannade lite längre på jobbet och sorterade mina skickade mail så att de hamnade i rätt mappar, de blir lättare att hitta då om det behövs. Man skickar många, många fler mail på en månad än man någonsin trott. Det tog säkert en timme bara att sortera dem i rätt mappar.

När jag kom hem var jag trött och matade hunden och katten och lade mig sen att vila i knappt en timme. Nu när jag faktiskt hade tid att vila ordentligt så sov jag förstås inte alls lika bra som de dagar då jag egentligen inte hinner.

Resten av kvällen kunde jag ägna åt att komma ikapp med lite hemarbete. Jag tvättade två maskiner tvätt, mest träningskläder insåg jag sedan när jag hängde det till tork. Jag vek och lade in den rena, torra tvätten sedan tidigare och tvättade till och med två handtvättsplagg! En baddräkt som legat längst ned i tvättkorgen sedan i somras eller var det till och med i våras? Och en palestinasjal som egentligen är A's. Jag tänker behålla den för mig själv tills hon tvingar mig att återlämna den och nu är den ren också. Men sjutton vad den släppte färg!

Sen tömde jag kyl och frys och gjorde soft tacos av det jag hittade. Jag har ju så mycket mat som ligger och fyller både kylen och frysen och jag ska försöka tömma en del av det.
Om jag bara kunde ta mig för att göra det mer seriöst skulle jag nog kunna komma undan med nästan inga inköp alls på en månad... Det blev förstås en del över efter den här middagen också, men jag kastade det mesta av det.

Sen torkade jag äntligen bort resterna av nagellacket som vid det här laget såg alldeles rysligt ut och tittade på två filmer under kvällen, Ghost Town och Maid in Manhattan. Båda är helt okey filmer även om den ena mest är kul och den andra har väldigt mycket hjärta. Sen kan jag ju inte riktigt se mig mätt på Ralph Fiennes som är en av de vackraste män jag sett någon gång tror jag. Sen finns det ju flera riktigt duktiga skådisar i den filmen som jag också gillar, varav en av favoriterna är Stanley Tucci!
När jag och Turre gick ut precis innan vi skulle lägga oss så försvann Turre runt hörnet och jag visste inte exakt var han var och det var rådjur som sprang åt alla håll som biljardbollar i en sprängning, men jag var inte särskilt orolig ens när det dök upp ännu ett rådjur en bit bakom min parkerade bil ungefär där jag trodde att Turre var. Jag höll ögonen på att han inte var i hälarna på rådjuret, men då hade det ju knappast stannat ett par meter senare. Strax efter kommer Turre lunkandes tillbaka runt hörnet som om han inte ens sett eller hört rådjuren, fast med tanke på att de inte kan ha varit mer än 10 meter ifrån honom när de skuttade iväg så kan han knappt ha missat dem. Strax senare står han och pinkar på en snödriva medan rådjuren hoppar runt så det mer eller mindre brakar i skogen precis bakom honom och jag sitter där och obeserverar honom och jag kan lova, det gick inte att se att han hörde ett enda ljud. Han vände inte ens huvudet och tittade dit. Jag kunde inte låta bli att skratta högt, tänk vilken duktig liten tax jag har.

Inga kommentarer: