söndag 23 januari 2011

I goda vänners lag

På lördagen åkte jag och hämtade L och så åkte vi och åt frukost på konditoriet, Turre var ordentligt inpackad i jackor och grejer för det var riktigt kallt. När vi fikat åkte vi till Ica, främst för att jag skulle ta ut ett postpaket där, men även för att jag skulle fylla på bland anant grönsaksförrådet. Det slutade med att jag kom hem med grönsaker, dricka och till och med hårspray, men paketet glömde jag ta ut...
Väl hemma städade jag upp lite och dammsög golvet, på det nya svarta golvet syns minsta dammkon och nu var det dessutom en massa barkbitar och grejer från veden.
Sen tog jag det lugnt ett tag och tittade på Runaway Bride, ingen riktig favorit, men ganska lättsmält. Under tiden kollade jag med L om hon ville komma och äta risotto med mig och det ville hon. Hon hade sagt tidigare att hon ville ha en lugn hemmakväll så jag föreslog middag och film hos mig alltså. Jag förberedde alla ingredienser till risotton så som jag brukar men glömde göra sallad. Sen hörde l av sig och sa att hon strax tänkte gå hemifrån och genom skogen hem till mig, men nu ville hon inte bli mött så som jag föreslagit utan nu beordrade hon mig in i duschen för att fräscha till mig, för hon hade ändrat sig, efter middagen skulle vi gå ut trots allt.
Jag låste alltså upp dörren så att hon skulle kunna ta sig in och sen hoppade jag kvickt in i duschen. En stund senare hörde jag Turre larma till mig att det var någon som kom genom dörren. Sen gjorde jag Risotto medan L dukade och fixade ett konto och lite musik åt mig på Spotify.

Risotton blev god, det är lite av en specialitet för mig. Men det ris jag använde är sämre än det jag brukar använda, det blir det gamla invanda nästa gång jag handlar risottoris, det här blir lite för grötigt för min smak. Till risotton åt vi fläskytterfilé. L fortsatte fixa musik på Sprotify och jag snyggade till mig lite och sen åkte vi ned på byn.
Vi var först in på White Horse och tittade runt eftersom vi såg en bekant bil och trodde att L som är hemma på semester från Gambia kanske var ute, vi tittade också efter andra som kan tänkas köra den bilen men hittade ingen så vi gick till Ullis och tittade också. Inte heller där såg vi någon bekant men vi tog en dricka där i alla fall. Sen gick vi tillbaka till hästen och satte oss och snackade med N, en kompis, kompis får man väl säga. Slutligen hade det dykt upp ytterligare 3 killar som han kände och de var lite fulla men absolut inte otrevliga. Sen fortsatte jag och L till Magget där jag blev omringad av lite underliga killar när L stod och snackade med någon hon kände, en av killarna påmindre mig om Ugglasången IQ... En kille som knappt kunde röra sig för sina bulliga muskler och som helt enkelt måste gå på anabola, han var dock rätt oförarglig så jag pratade en stund med honom eftersom han verkade lite ensam. Där hittade jag också föraren av den nämnda bilen, en av dem jag trott kanske körde den. Det visade sig vara systerdottern till L som vi letat efter. Vi ledsnade rätt kvickt på Magget, så vi gick hem vid 1.30 och efter att ha lämnat L hemma så var jag tillbaka vid 2 ungefär.
Då åt jag edamamebönor och tittade på "Vad kvinnor vill ha" och kom i säng vid 3.30.







Inga kommentarer: