onsdag 5 januari 2011

Nu kan man njuta

När jag vaknade på tisdagen kliade det i fingrarna, jag ville få klart det sista i badrummet. Nu behövdes det städas, tas bort maskeringstejp och skruvas upp hyllor.
Dessutom behövdes en hylla till och en ny persienn. Jag ringde systerdottern för att se om hon, hennes brorsa eller min syrra eller allihopa kunde tänka sig att åka till Ikea och Bauhaus. Hon kunde tänka sig att följa med men inte de andra. Strax senare hämtade jag upp henne och vi åkte till Barkarby. På Ikea köpte hon en läslampa till sin brorsa som han bett henne göra och jag handlade en badrumshylla, en persienn och en ny toalettsits, den gamla sitsen har varit sönder i säkert ett år... Sen åkte vi till Bauhaus och köpte ett doslock till hålet i badrumstaket, det som satt där gick sönder när jag tog loss det. Vi köpte mer ved också när vi ändå höll på, sen åkte vi förbi sushirestaurangen i Väsby innan vi åkte hem och så en snabbis in på Ica för att köpa smör och ruccola, det blev lite färsk spenat också, det är så gott i sallad.
Sen lämnade jag av L som vanligt hade hon varit ypperligt sällskap och gott smakråd och god hjälp i allmänhet.

När jag kom hem skurade jag golvet i badrummet, satte upp det nya duschdraperiet, skruvade upp persiennen och förstörde en del av målningen på fönsterfodret och fick "lappa" det och sen gjorde jag hål för den nya hyllan och satte upp den, den gamla och alla andra grejer som hängare, pappershållare och spegel. Sen var det bara att börja flytta in grejerna och nog blev det mycket bättre! Dessutom blev det så mycket ljusare med vitt tak och ljusare väggar, nu kanske det blir lättare att sminka sig där inne. Färgen på väggen som såg helt rosa ut när jag målade på det var som tur var inte alls rosa när den torkade, tur att jag fortsatte trots ångesten!
Senare på kvällen njöt jag i stora drag av mitt nya badrum och mitt röjda vardagsrum och kök. Men jag kan lova att det tog både tid och kraft att få städat och rent, särskilt i köket där det runnit färg överallt på diskbänken.
Sanningen att säga vill jag ju egentligen göra om hela badrummet, men det får vänta några år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad snyggt det blev! Men jag tycker att du är en fegis som inte vågar dig på kaklet...=) Du har ju gått kursen...=) //Lena