lördag 1 januari 2011

Filmmaraton

På morgonen den 28:e gick jag och E upp och så fixade jag te och scones medan hon tog en dusch. Sen diskade jag upp och gjorde en bröddeg eftersom syskonbarnen skulle komma och jag hade helt slut på bröd. Sen hörde de plötsligt av sig och ville bli hämtade, där stod jag med en gäst, en bröddeg och var tvungen att åka iväg och jag hade lovat ungarna att vi skulle handla nåt gott innan vi åkte hem till mig. E är avslappnad och snäll så hon lät mig slänga ut henne och åkte ned till stallet en stund istället för att säga hej till syrran som var där. Sen åkte jag och hämtade barnen och så åkte vi till Ica och handlade lite gott åt oss. Just då vi kom ut ringde pappa och ville att vi försöker hämta min bil på jobbet så att de kunde få tillbaka mammas, den skulle nämligen till verkstaden två dagar senare. Jag lirkade lite med honom och frågade om vi kunde hämta den dagen efter istället och han gav med sig. Men när vi kom hem satte jag istället ungarna på att plocka upp grejerna vi handlat och S fick ansvar för att sänka värmen på brödet vid halvtid och hålla reda på tiden och att ta ut det ur ugnen. Sen åkte jag iväg medan jag ringde till pappa och först fick jag inte tag i honom och ringde i vild panik till mamma som sa att han åkt för att handla precis. Men sen fick jag tag i honom så han vände och jag lämnade mammas bil och han och jag åkte i hans bil till jobbet. Det tog ett bra tag att få igång bilen och jag gav nästan upp, men slutligen startade den och gick väldigt ojämt, jag fick trycka lite löst på gasen i flera minuter innan den klarade av att gå på tomgång, men sen gick den snällt på vägen hem.

När jag kom hem visade det sig att ungarna skött allt med glans och brödet såg ut som det skulle och alla saker var på rätt plats i skåpen. Vid det här laget var jag hungrig och de där ungarna kan äta nästan jämt så L tog några skivor av det nybakta brödet och jag gjorde en nudelsoppa till mig och S och sen tog vi itu med vårt uppdrag för dagen, Sagan om ringenmaraton!
Tanken var att se alla delar av Sagan om ringen i extendedversionen, det betyder 11,5 timme film i sträck. Jag gick ifrån för att diska upp och för att senare laga middag och lite sånt, men annars såg vi allt i ett sträck och var trötta och ledbrutna när vi var klara vid 3.45 på morgonen! Vi bäddade åt S i soffan och L och råttorna hon var vakt åt sov i gästrummet så att inte Judas skulle skrämma dem.
Jag har sällan sett Judas och Turre så nöjda som de var den här dagen, kvällen och natten. De njöt av att tre personer hade tid att klappa och kela i drygt 11 timmar i sträck och Turre som avgudar L somnade med nosen innanför hennes tröjkrage.

Till middag åt vi förresten köpta köttbullar men med hemgjort potatismos, rödbetssallad och ärtskott. Ärtskott är jättegott och vi åt det som godis alla tre.












Inga kommentarer: