söndag 9 januari 2011

Nu ska julen ut

På söndagen var det egentligen tänkt att jag skulle snygga till mig och åka till centrum för att köpa en sen födelsedagspresent till svägerskan och sen gå på kalas där vid 15. Men det blev inställt eftersom hon fortfarande återhämtar sig efter kejsarsnittet hon var tvungen att göra. Jag tog då chansen att städa ut julen. Jag vet inte om jag någonsin låtit den stanna så länge som till den 9:e och nu var det definitivt dags att kasta ut gran och städa upp allt rött och guldigt.
Det är ett evigt meckande att få ned alla julkulor i de behållare de kom från och sen att lyckas packa ned allt i de plastbackarna som jag har till julgrejerna. Granen som nog egentligen var av en typ som inte skulle barra, barrade en hel del när jag bar den genom huset och tryckte den genom dörren och över trappräcket. Det tog tid att få undan allt och packa ned det, men nu är det bara utelyset som finns kvar uppe och det får sitta ett tag till, jag känner inte för att gräva upp sladden ur snön. Plastlådorna med julpyntet står fortfarande kvar i gästrummet också, känner inte heller för att pulsa i blötsnö med tunga lådor fram till förrådet.
Så fort snön försvinner ska det ut däremot och då åker all färg och alla penslar och sånt också ut och dessutom motorsågen som mina gäster fått dela nattkvarter med sedan i somras.

Jag var så fruktansvärt trött att jag kom i säng i rekordtid, redan 21.30 faktiskt och det bådar ju gott inför den nya jobbveckan.

Inga kommentarer: