måndag 1 november 2010

Kulturhelgen fortsätter

Jag vet förstås inte om de som är finkulturella skulle kalla mitt urval denna helg för kultur, men för mig är det det. Norra Brunn, UgglaRevy och Raw.

När jag vaknade på söndagen rörde jag ihop en deg till scones, formade till dem i en form, gjorde två frappé och satte mig i bilen och åkte till L för att bjuda på frukost.
Där gräddade vi scones och satte oss för att titta på inspelningen som L gjort från Dansfeberfinalen. Tyvärr visade det sig att det inte fungerat, riktigt vad som gått snett vet vi inte men de där hårddiskarna verkar ha ett eget liv.




Alltså satte vi oss och tittade på Horton istället, en tecknad film som L precis köpt och inte hunnit se. Jag har hört att den fått bra kritik, men jag måste säga att den var rätt trist och långtråkig om än inte dålig. L kunde knappt hålla sig vaken och fixade och donade med disk och grejer istället, själv låg jag som en kåldolme inlindad i en filt och häll också på att somna och jag somnar inte till film... Dessutom började min migrän komma tillbaka ordentligt från gårdagen och hade inte blivit bättre av kaffet som jag hoppats. Jag såg filmen till slutet ändå, men var nog inte riktigt koncentrerad. Sen åkte jag hem och tog en spruta och lade mig i sängen. Jag somnade efter en stund och sov i nästan 2 timmar.

Sen tog jag en dusch och åkte en timme försenad in till kompisen M som har Seriegalleriet på St. Paulsgatan 14 på Söder. Dessutom var det köer både på motorvägen, Klara Strandsleden och Centralbron... Just nu har M en utställning av Alvaro Tapia som heter Drakar och Demoner. Alvaro har gjort illustrationerna till böckerna och rollspelen Drakar och Demoner Trudvang och har gjort de svenska framsidorna till Harry Potter böckerna och jag gillar verkligen hans bildspråk. Utställningen håller på fram till 17 November, gå dit och ta en titt vettja! Jag ville ha några stycken och hade väldigt svårt att bestämma mig, när jag gjort det ska ni få se vilka jag valt. Nu får ni ett urval av vad som finns att se i utställningen. De går också också att se på hemsidan http://www.seriegalleriet.se/
M's nya skärmaskin har för övrigt tillhört Lasse Åberg en gång i tiden, så den är signerad.

Jag kom hem vid 20.30 och satte mig och gjorde burkar och fick en hel del gjort under tiden som jag tittade på Numb3rs som jag nyss köpt. En TV-serie där de löser brott med hjälp av matematik. Lite kul faktiskt.

Inga kommentarer: