måndag 29 november 2010

Globen, fynd och lugn hemmakväll

Det blev inte mycket mer sömn natten till söndagen eftersom jag kom i säng väldigt sent och skulle upp hyfsat tidigt. Jag skulle möta syrran, C och S i stallet klockan 12 för att åka till Globen Annexet och hästmässan där. Vi åkte hem till syrran för att lämna hennes bil efter att hon mockat och åkte sedan vidare i min. Som tur var hade jag packat in Turre ordentligt i dunjacka och täcken för vi hittade ingen parkering i parkeringshuset och det hade jag räknat med, det var därför han fick följa med. Vi parkerade slutligen utefter vägen där vi inte kunde hitta några skyltar om att man inte fick. Sen gick vi genom Globen Köpcenter för att möta upp med en fjordhästkompis och hennes kompisar för att säga hej. Vi hade pratat om att eventuellt ses på lördagskvällen och gå ut, men de blev sena och själv blev jag sittande i soffan och tog mig inte ut förrän vid midnatt. Därför mötte vi nu upp dem på ett kafé där de satt och åt lunch, vi snackade lite en stund och sen gick vi vidare mot Annexet.


Vi betalade löjligt mycket (70:-) för att komma in i Annexet för att göra av med pengar och killen i luckan sa just det när jag sa att det var dyrt att ja, bara hästmänniskor betalar för att kunna göra av med mer pengar... Det första jag hittade var dessa skrämmande ridstövlar, det syns inte lika mycket på kort, men de var löjligt smala i vristen och vaden, den som kan ha den storleken, det vill säga är så lång och dessutom så smal, den kan bara inte vara frisk! Jag trodde inte att det skulle finnas så mycket för mig som inte har häst längre men jag hittade en hel del. Jag och S hamnade långt bakom syrran och C, när de hunnit ett helt varv runt övervåningen hade vi hunnit 3 montrar från trappen upp... Vi handlade sjalar och underställ och S köpte strumpor. Jag gick förbi en monter där jag känner en tjej och "skällde" lite på henne för att jag fortfarande inte fått väggtexten jag beställde förra året på mässan, nu skulle hon ta tag i det sa hon.


Sen gick vi och handlade några hundtäcken till Turre på Börjes, de hade ett erbjudande som var helt fantastiskt 1 st 30:-, 2 st. 50:-, 3 st 60:-, alltså köpte jag 3 stycken trots att det bara fanns två färger kvar och syrrans hund inte var lite nog att ens få plats i storlek Large. Alltså tog jag ett stycken extra av storlek small och hoppades att jag skulle komma på nån som hade nytta av det. 5 minuter senare sprang vi på min favoritkollega A och hennes dotter L och då kom jag på att hon har en dvärgschnauzer. Hon blev jätteglad för täcket, hon hade tänkt att köpa ett. De var riktigt snygga! De visade sig vara snäppet för korta, men det är ju typ alla täcken för en lång taxrygg...
Jag var ned till Min Hästs monter och pratade med Lena Furberg och fyllde på min Tuva Serie och hon signerade alla böckerna. Jag vet inte om jag berättat det tidigare, men jag samlar på signerade böcker. Sen pratade vi lite om ditt och datt och hon har lovat att komma upp till Stockholm snart så vi kan äta middag och snacka lite mer skit hon har en kompis som inte bor så långt från mig också, så då kan hon slå två flugor i en smäll.
Jag köpte en julklapp av Lena också som jag är jättenöjd med men jag vågar inte skriva mer om det eller visa den eftersom jag inte vet säkert om personen ifråga läser min blogg. Men den är jättefin i alla fall.
Lena ska troligtvis göra en akvarell av en enhörning till min hall också, den ska gå i blått så som hallen.
På Börjes hittade jag också en billig och mycket väl synlig reflex till Turre, men vacker var den inte. Jag var väldigt nöjd med mina inköp, det var bra erbjudanden och grejer jag faktiskt behöver.


Sen på kvällen kom H förbi och vi tittade på Kändishoppningen från Globen och vi tyckte att en av hästarna (Quebec) var riktigt fin och duktig och det visade sig senare att det var den hästen som min kompis L "känner" och hjälper till med på Globen. Det var ju kul att det var den jag gillade bäst.

3 kommentarer:

Mikaela R sa...

Men var finns stallgänget på tuva den serien älskar ju jag!!! :0) Kul med titten var trevligt att ses... Ja ska nog till Upplands Wäsby 4e advent kanske kunde ses då!?!? Kram Mikaela

Nova sa...

Ja absolut! Vad ska du till Väsby att göra? :-)
Behöver du någonstans att bo?

Nova sa...

Ja, alltså Tuvaserien finns i Min Hästs monter. Går säker att köpa från Egmont direkt också, men då får du ju inte signerat.
Lena brukar vara på Scandinavium också.