tisdag 16 november 2010

Måndagen utan dagsljus

Ja, hu vilken verklighetscheck det blev att komma från Kaliforniens sol och hem till ett vintermörkt Sverige. På måndagen var det knappt dagsljus alls eftersom det var molnigt och regnade hela dagen. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite småmysigt när det smattrar mot rutan när man sitter i värmen på kontoret. På lunchen mötte vi upp med Australiengästerna och vi åkte till Väsby Golfrestaurang, de har fräsh och god mat med fina råvaror och det som jag gillar bäst med deras mat är att man ser vad det är. De rör inte bara ihop en massa saker som blir en obestämd gegga, nej, du ser vad det är i maten och du får en rätt som till exempel består av fisk, sås, grönsaker och potatis, istället för en röra som du inte har en chans att veta vad den innehåller. De är för övrigt allra bäst på fiskrätter så det väljer jag ofta där. Den här gången valde jag panerad fiskfilé med skagensås och potatis. Det låter inte särskilt upphetsande, men det var faktiskt jättegott!
Efter lunchen skjutsade jag M och P till Väsby station, de tänkte ta tåget in till Stockholm och ta en promenad. Med tanke på regnet hade de kanske kunnat välja en bättre dag, men vad gör man när man bara har en dag kvar till sitt förfogande?

Efter jobbet åkte jag och handlade lite grejer och sen åt jag lite rester från middagen på söndagen innan jag åkte till quizzet. På vägen in till stan åkte jag förbi Stinsens köpcentrum för att hämta upp L och sen åkte vi in och kom fram till en knökfull pub där vi fick vänta en stund på att P skulle köra bort folk som satt och åt vid vårt bord. Man kände sig lite grym, men vad gör man?
Första omgången i quizzet var näst intill enkelt och jag var övertygad om att vi var det laget som hade fått 23 av 24 poäng på första bladet. Mitt lag var inte riktigt lika övertygade som jag.
Andra omgången var nog den svåraste vi någonsin haft däremot, det kändes som om vi inte var säkra på något alls och det var nog första gången vi ens lämnat en ruta helt tom. Men sen i pausen medan Quizmaster rättade våra papper och vi var ute och rökte och snackade med de andra lagen visade det sig att alla andra också haft stora problem med andra omgången och det gav mig lite hopp tillbaka.
När sen resultaten lästes upp och de som vann bara hade ett poäng mer än vi, då började vi vittra en andraplacering och mycket riktigt så blev det det.
För en 1:a placering får laget 250:- i presentkort och för en 2:a placering får det 150:-. Nu har vi presentkort på Åhléns och Siba på sammanlagt 3100:-. Hur gör man då när man är 7 stycken i laget?

Inga kommentarer: