tisdag 16 november 2010

Skön lördag

Jag lyckades sova länge trots min "lilla" tupplur på 6 timmar dagen innan. Jag vaknade visserligen vid 1.30 och gick upp en stund och var väl vaken nån timme innan jag somnade om och sen vaknade jag nästan en gång i timmen fram till 9 eller 10, men sen jäklar somnade jag om och det med besked. Jag vaknade inte förrän L ringde vid 11.45 eller nåt sånt, då hade jag sovit i 10-12 timmar. Hon ville veta hur vi skulle göra till kvällen, vi skulle ju på syrrans 40-års kalas. Jag städade upp lite och packade upp allt ur väskan, sen tog jag en dusch och smsade med M som skulle komma över med sambon för att hämta sminket jag köpt åt henne i USA och för att ta en fika. Vi har inte setts sedan brorsans bröllop som var för drygt 2 år sedan, det har liksom inte blivit av. De dök upp strax före 15 och hade med sig en hembakad banankaka med glasyr på. Det var en spännande smak tycker jag och jag fixade te och frappé åt dem. Sen satt vi och snackade skit, tittade på smink och hade jätteroligt och mysigt och sen insåg jag plötsligt att jag började få bråttom till syrran. Men jag ville ju inte att de skulle gå, alltså frågade jag om de kunde tänka sig att hålla mig sällskap medan jag lockade håret och de kunde de.
Sen hörde L av sig och undrade om jag var klar, men då hade jag ju minste en timme jobb kvar med håret och allt. Så jag frågade om hon inte kunde komma över och ta ett glas vin under tiden. Jo, det kunde hon, så jag skickade M's sambo som jag mer eller mindre är uppväxt med att hämta henne så de dök upp strax senare. L hittade en av sina cider i mitt kylskåp och var rätt nöjd. M och A skulle vidare och hälsa på några andra kompisar som bor i närheten av där jag bor, så jag och L blev ensamma. Då letade L upp klipp från TV4, "Så mycket bättre" som hon ville visa mig. Någon tjej som kallas September, sjöng en låt av Petter och jag måste hålla med L, det var jättefint! Hon verkade också väldigt trevlig och var väldigt söt. Sen spelade L några av de andras tolkningar av Petters låtar för mig också och de var alla riktigt bra. Kul idé faktiskt och Petters reaktioner var nästan allra bäst, han verkade tycka att det var skithäftigt.
Sen var jag klar att sminka mig och det gick relativt snabbt och sen åkte vi till syrran.
När vi kom dit visade det sig att de allra flesta redan varit där och hunnit åka, själv skulle jag nog inte gärna gå på 40-års kalas vid klockan 15 oavsett om det var öppet hus eller inte... Synd att så många hunnit gå, men de som var kvar var ju å andra sidan stora delar av järngänget och vi hade jättetrevligt! Mammas och pappas gäster från Australien var också där och verkade trivas som fiskar i vatten. Vi bjöds på Thailändsk Tom Yam-soppa med ris och tigerräkor och jag drack Julmust medan de andra drack vin och cider. Jag och syrrans ungar diskuterade hurvida de skulle följa med mig till Australien och hälsa på M och J eller inte, ja allt möjligt diskuterades runt det bordet. L höll ett litet tal för syrran och berättade lite om vad som hände i världen 1970 och vad som hände under deras uppväxt.
Senare på kvällen dök min och L's kompis A upp efter att vi frågat syrran om det gick bra vilket det förstås gjorde. Sen vid midnatt ungefär så bröt vi upp och åkte till Olive House singel som man är måste man ju försöka umgås även med lite singelkillar ibland och det fanns det inga hos syrran. Vi hamnade senare på Magget som var värre än vanligt och jag kände att jag verkligen inte passade in där vilket jag viskade i örat på L när vi kommit in. Hon undrade varför och jag svarade torrt: -För att jag har stil.
Strax senare kommer A in och lutar sig fram och säger i mitt öra: -Jag känner inte att jag passar in här... He he, hon sa aldrig varför, men jag kan gissa att hon kände som jag.
L hittade någon hon kände som presenterade oss för en deppig Kanadensare som just gjort slut med sin tjej, det slutade med en efterfest hos L och att jag inte kom i säng förrän 5.30 på morgonen. Bra sätt att motverka Jetlag? Jag tror inte det...

Inga kommentarer: