söndag 7 november 2010

Ännu en stressig torsdag

Det var fortfarande en hel massa som behövde göras på jobbet innan jag åkte och tanken var att jag skulle äta lunch före klockan 12 eftersom jag och 4 kollegor skulle gå en första hjälpen kurs då. Någon lunch blev det inte tid för och vi satte igång med en väldigt intressant kurs med en bra kursledare. Vi fick repetera hjärt- och lungräddning och lite annat praktiskt och det kändes riktigt bra faktiskt, för vi fick nöta in det så att det satt lite bättre än tidigare, vi fick helt enkelt ge dockan hjärtmassage i 10 minuter i taget bara för att nöta in rörelsen.

Dessvärre var jag tvungen att smita en halvtimme eftersom vår naprapat var där och jag hade haft ont i nacken och migrän upprepade gånger under veckan. Jag tror att kursledaren blev lite sur, men det fanns inte mycket annat för mig att göra än att gå till naprapaten. Jag kunde ju inte gå omkring med sån nackont och migrän en hel vecka i USA.

Så snart kursen var klar vi 16 släpade jag in de burkar jag fått klara, jag vill inte att de står hemma medan jag är borta. Sen åkte jag mot stan och min grekiskakurs. Det var enorma köer trots att det var höstlov och borde vara lite tunnare i trafiken. Kanske berodde det på att de stängt av Klara Strandsleden? Jag kom alltså 10 minuter sent till kursen och hittade till min lycka en parkeringsplats nästan utanför dörren. Kvickt in på kursen och sen skämmas för att jag inte gjort läxan, självklart var det första gången som hon överhuvudtaget brydde sig om att någon inte gjort den och då var det förstås jag som inte gjort den. Vi skulle ha skrivit en uppsats och det var både svårt och tidskrävande för en sån här tung vecka och blev skjutet på framtiden hela tiden och plötsligt var det torsdag...
När jag kommer ut till bilen visar det sig att jag fått parkeringsböter, även de som stod bredvid mig hade fått det. Tydligen får man inte stå med fören mot trottoaren så som de andra rutorna är målade. Där jag stod är det parkeringsförbud fram till 17 men sen går det bra. Men man ska tydligen stå utmed vägen i färdriktningen. Rimligast vore ju att stå likadant som de som står i de målade rutorna. Dessutom står det att min Ford är en SAAB, går det att överklaga och hävda att de inte ens tittat på bilen? Någon som vet? Böterna var på 900:- och det är riktigt surt tycker jag, jag stod ju inte i vägen för någon eller så, då brukar det väl bli 400:-?
Jag skyndade mig hem och fixade med lite allt möjligt, vek tvätt, packade, städade och vid 1.30 dammsög jag. Tänk vad praktiskt det är att inte ha några grannar som kan störas. Jag var inte klar med packning och grejer förrän vid 3.30 och somnade inte direkt, så det blev bara 3 timmars sömn innan klockan ringde nästa morgon.

1 kommentar:

JCMAS sa...

Du måste betala först, sen överklaga. Gör det. Visserligen ska man veta att man ska stå parkerad i färdriktiningen om inte annat anges, men om ni var flera kan du ju hävda otydlighet och att dessutom överklaga pga felaktig utfärdad bot.

Lycka till!