fredag 19 november 2010

Stress och nattstädning

På jobbet var det rörigt med kunder som ville ha snabba leveranser samma dag som de skickat ordern. Vi försöker alltid fixa det snabbt om det behövs men det blir ju lite stressigt ibland, särskilt som jag fortfarande inte riktigt kommit ikapp efter USA-resan. På eftermiddagen innan jag åkte till stan för grekiskakursen lämnade jag över Turre till farsan, de ska upp till Jämtland över helgen och ska ta med Turre.

Stressiga torsdagar verkar ha blivit standard för mig nu och därför har jag sett fram emot att Grekiskakursen ska vara över trots att det känns som om jag för en gångs skulle lär mig något. Jag missade ju förra lektionen eftersom jag var i USA och var lite nervös för att ha halkat efter en massa, det har ju gått så fort hittills. När vi i början av lektionen diskuterade hur många tillfällen som var kvar var vi inte överrens, jag sa att det var 1 gång kvar, några av de andra sa 3 gånger. Tydligen hade de diskuterat att utöka kursen med två tillfällen mot en liten ersättning och trots att jag tycker att det är så jobbigt att ta sig in till stan så hängde jag förstås på. Dessutom har kursledaren frågat hur många som är intresserad av fortsättningskursen, samma tid, samma plats nästa termin. De flesta verkar hänga på och jag både borde och vill, men samtidigt ser jag framför mig en lika stressig vår som höst. Men jag känner mig själv, jag kommer att skriva på för nästa termin. Gruppen och läraren är helt enkelt för bra för att släppa iväg och jag lär mig ju som sagt något och det känns så bra.
Eftersom vi fortfarande känner oss så pass osäkra fick vi göra en diktamen. Läraren läste en text på svenska och vi skulle översätta den till Grekiska och skriva ned den. Det var en jättebra grej för nu känns det såååå mycket bättre! Jag kunde mycket mer och bättre grekiska än vad jag hade en aning om. Jag hade ett par riktigt små stavfel, det vill säga det var ett par i:n som var fel. Det finns nämligen 5 olika i i grekiska och det finns egentligen inga regler för när och hur de används så det anses ganska oviktigt och läraren bryr sig inte om den typen av fel i det här stadiet. Det som överraskade mig mest var att jag böjt alla ord rätt, jag som tycker att det är så svårt och känner att jag inte har något grepp om det.

På vägen hem från Grekiskan stannade jag på Maxi Ica i Häggvik och handlade lite mjölk och grönsaker och sånt och så hittade jag en bok om Jack the Ripper också som kostade 79:- så den köpte jag. Väl i kassan visade det sig att de hade 70% rabatt på den. Hade jag vetat det kanske jag hade köpt fler böcker.
När jag kom hem fixade jag lite hemma och blev sedan helt otroligt trött och gick och lade mig vid 21.30 och sov som en stock till 1.30 då jag vaknade och inte kunde somna om. Så jag gick upp och började städa istället. Min vana trogen städade jag lite extra eftersom det faktum att Turre inte är hemma innebär att det får vara rätt rent en stund, dessutom bytte jag lakan och tog en nattdusch innan jag lade mig igen.

Inga kommentarer: